BlackBerry ontslaat 200 werknemers

BlackBerry heeft vandaag bekend gemaakt dat het bedrijf afscheid neemt van zo’n 200 werknemers in de Verenigde Staten en Canada. De ex-werknemers waren allemaal actief bij de ontwikkelingen van het BlackBerry 10 -besturingssysteem.

Ontwikkelingen BlackBerry 10

Het is een maand geleden dat BlackBerry’s topman, John Chen, bekend 'BlackBerry komt in de herfst met de A10maakte dat de ontwikkelingen van BlackBerry 10 gewoon doorgaan. Een dag daarvoor werd namelijk het gerucht de wereld in gebracht dat de Canadese smartphonefabrikant volledig over zou stappen op Android. BlackBerry was er razendsnel bij om deze geruchten de wereld uit te helpen.

Ontslagen

Ondanks dat BlackBerry nadrukkelijk heeft gezegd dat het zijn eigen besturingssysteem blijft ontwikkelen, zijn er nu 200 mensen ontslagen die daaraan werkten. Het betreft werknemers uit zowel thuisland Canada als de Verenigde Staten. De ontslagen kunnen te maken hebben met de ondersteuning van huidige BlackBerry 10-toestellen. Daar is de fabrikant namelijk mee gestopt.

Schulden

Naast het stoppen van de ondersteuning is er nog een andere reden, en dat is geld. Het bedrijf zit al jaren diep in de schulden. BlackBerry was bijna failliet verklaard maar herpakte zich. Sindsdien gaat het onder leiding van John Chen een stuk beter. Toch staat het bedrijf nog zo’n 15 miljoen dollar in de schuld, alhoewel dit 4,5 keer minder is dan analisten voor afgelopen jaar hadden voorspeld.

BlackBerry Priv

blackberry 10
BlackBerry Priv

De grote redding van het bedrijf is de BlackBerry Priv. Dit toestel werd afgelopen jaar geïntroduceerd en verbaasde veel mensen. Het innovatieve design met uitschuifbaar toetsenbord is over het algemeen goed ontvangen, daarnaast draait het toestel op Android. Deze stap kan BlackBerry’s redding worden. Tot nu toe lijkt het erop dat de Priv het erg goed doet voor BlackBerry.

Aankomend jaar

Ondanks het Android-succes zegt BlackBerry gewoon door te gaan met de ontwikkelingen van zijn eigen besturingssysteem. Na de 200 ontslagen zal het bedrijf niet erg veel medewerkers overhouden die zich daarmee gaan bemoeien, maar daar zegt de Canadese fabrikant niets over. De verwachtingen zijn dat er dit jaar geen toestellen met BlackBerry 10 op de markt zullen komen.

Bron: MobileSyrup

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters