'BlackBerry ontslaat opnieuw deel personeel'

Volgens onbevestigde berichten heeft BlackBerry een deel van zijn salesmedewekers ontslag aangezegd. Het bedrijf zou flink willen snijden in de kosten om zo het bedrijf klaar te maken voor verkoop.

Het nieuwe gerucht is afkomstig van Cantech. Deze analist meent gehoord te hebben dat de Canadese fabrikant flink heeft lopen snijden in de organisatie. Het zou gaan om de salestak van BlackBerry en in eerste instantie zijn er veel medewerkers op het hoofdkantoor ontslagen, maar ook Engeland zal binnenkort aan de beurt zijn, aldus de bron. Reden voor het ontslag zou zijn dat BlackBerry veel minder toestelen verkoopt en als gevolg hiervan deze salesmedewerkers overbodig zijn geworden.

Ook lijkt het er op dat BlackBerry zich klaar wil maken voor een verkoop van het bedrijf. Gerucht gaat dat de organisatie wordt uitgedund om het bedrijf zo klaar te maken voor een verkoop. BlackBerry heeft zelf al aangegeven dat het overweegt zich zelf op te splitsen, te verkopen of diens software te licenseren aan derden om zo weer een gezond bedrijf te worden op termijn.

BlackBerry Q10 hand 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters