BlackBerry-oprichter verkoopt aandelen

BlackBerry-oprichter Mike Lazaridis heeft 3,5 miljoen aandelen in zijn eigen bedrijf verkocht en daarmee 26 miljoen dollar verdiend. Belangrijker nog is dat Lazaridis hiermee afscheid neemt van zijn eigen plan om BlackBerry terug te kopen om er weer een succesvol smartphonebedrijf van te maken.

BlackBerry Z10 zwart
BlackBerry Z10

Via een investeringsmaatschappij heeft Lazaridis zijn BlackBerry-aandelen in de verkoop gedaan. Ze gingen voor ongeveer 7,60 dollar per stuk de deur uit. De aandelen BlackBerry zijn de afgelopen tijd een beetje in waarde gestegen, ondanks de zware verliezen die de smartphonepionier de laatste kwartalen rapporteert.

Lazaridis heeft ondanks de aandelenverkoop nog steeds een stevige vinger in de pap bij BlackBerry. Hij heeft nu nog altijd 4,99 procent van de aandelen in zijn bezit. Dat was ongeveer 0,8 procent meer voor de verkoop van de 3,5 miljoen aandelen.

De motieven achter de zet van Lazaridis zijn onbekend. BlackBerry is een noodlijdend bedrijf. Het afgelopen fiscale jaar is een verlies van 4,4 miljard dollar geboekt. In het derde kwartaal van dit jaar werden nog geen twee miljoen telefoons verkocht. Het bedrijf beweert nochtans gezond te zijn. In de toekomst wil BlackBerry zich richten op de zakelijke gebruiker. Onlangs werden mede om die reden twee goedkope BB10-toestellen geannuleerd.

Bron: Crackberry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters