BlackBerry-oprichter verkoopt aandelen

BlackBerry-oprichter Mike Lazaridis heeft 3,5 miljoen aandelen in zijn eigen bedrijf verkocht en daarmee 26 miljoen dollar verdiend. Belangrijker nog is dat Lazaridis hiermee afscheid neemt van zijn eigen plan om BlackBerry terug te kopen om er weer een succesvol smartphonebedrijf van te maken.

BlackBerry Z10 zwart
BlackBerry Z10

Via een investeringsmaatschappij heeft Lazaridis zijn BlackBerry-aandelen in de verkoop gedaan. Ze gingen voor ongeveer 7,60 dollar per stuk de deur uit. De aandelen BlackBerry zijn de afgelopen tijd een beetje in waarde gestegen, ondanks de zware verliezen die de smartphonepionier de laatste kwartalen rapporteert.

Lazaridis heeft ondanks de aandelenverkoop nog steeds een stevige vinger in de pap bij BlackBerry. Hij heeft nu nog altijd 4,99 procent van de aandelen in zijn bezit. Dat was ongeveer 0,8 procent meer voor de verkoop van de 3,5 miljoen aandelen.

De motieven achter de zet van Lazaridis zijn onbekend. BlackBerry is een noodlijdend bedrijf. Het afgelopen fiscale jaar is een verlies van 4,4 miljard dollar geboekt. In het derde kwartaal van dit jaar werden nog geen twee miljoen telefoons verkocht. Het bedrijf beweert nochtans gezond te zijn. In de toekomst wil BlackBerry zich richten op de zakelijke gebruiker. Onlangs werden mede om die reden twee goedkope BB10-toestellen geannuleerd.

Bron: Crackberry

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters