BlackBerry OS 10 gaat onzekere toekomst tegemoet

BlackBerry heeft aangegeven dat het OS 10 voorlopig blijft ondersteunen. Desondanks is het onduidelijk of de fabrikant het systeem blijft doorontwikkelen, nu het zelf geen telefoons meer ontwikkelt.

BlackBerry OS 10 ondersteuning blijft

r-blackberry-os-7-large570BlackBerry’s VP voor sales, Alex Thurber, heeft in een interview aangegeven dat BlackBerry-gebruikers voorlopig niets hoeven vrezen. BlackBerry-smartphones worden de komende tijd gewoon voorzien van nieuwe updates. Dit is belangrijk, omdat veel gebruikers bang zijn dat hun BlackBerry-telefoon geen nieuwe software meer krijgt. De fabrikant heeft namelijk bekend gemaakt dat het stopt met het ontwikkelen van nieuwe telefoons. In plaats daarvan gaat een andere partij nieuwe BlackBerry-smartphones ontwerpen en fabriceren.

Toekomst OS 10 is onzeker

De toekomst voor OS 10 is nog steeds onzeker. OS 10 wordt alleen verder ontwikkeld als andere bedrijven interesse hebben in de software. De vraag die rest is: gaat BlackBerry OS 10 een kleurrijke toekomst tegemoet of niet? Het is mogelijk dat andere smartphone fabrikanten een licentie van BlackBerry OS 10 willen. Op dit moment hoef je niet bang te zijn, want jouw BlackBerry krijgt nog steeds de nieuwste updates. Waarschijnlijk zal dit de komende 12 maanden niet veranderen.

Heb jij een BlackBerry? Laat weten wat jij van deze ontwikkeling vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Ranesh -

  Ze blijven het supporten omdat bepaalde grote organisaties (waaronder overheden) het nog steeds gebruiken. Ik vond mijn Z10 een van mijn fijnste telefoons die ik heb gehad. Maar het aantal apps dat ervoor uit komt is gewoon zeer, zeer karig.

  Dit is niet Blackberry’s schuld uiteraard, maar wel gewoon een realiteit.

  Ik zou niet weten waarom een ander dit OS zou gaan gebruiken om dezelfde reden. De naam zou sowieso moeten veranderen.

  Misschien wanneer je een heel exclusieve lijn wil voeren waarin je hardware-matig alles perfectioneert (perfect scherm, geweldige camera, zeer lang updates, zeer goede DAC, softwarematige bepaalde toegangen tot diensten als muziekdiensten bijv.) en het echt gericht is op messaging en niet op het spelen van games en dergelijke. Maar dan moet je als fabrikant wel een eigen app ontwikkelen voor zaken die echt nodig zijn. Ik weet niet in hoeverre dit mogelijk is.

  En eerlijk gezegd is er ook geen directe reden dat dit niet op Android zou kunnen behalve het idee van exclusiviteit.

  Blackberry 10 is het beste mobiele OS waar ik mee gewerkt het. Zeer licht op de resources, open qua functionaliteit en werkt zeer intuïtief met de gestures. Voor messaging maakt de hub ook sense. Jammer, maar helaas.

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

ios 11.3

Iedereen kan nu de betaversie van iOS 11.3 installeren lees verder

Android 8.0 Oreo update

Android Oreo toont de snelheid van Wifi-netwerken voordat je ermee verbindt lees verder

Siri

Siri weet je nu ook alles over tennis en golf te vertellen lees verder

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Android

Vier redenen waarom Android gebruikers nu overstappen naar de iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters