BlackBerry OS 10 gaat onzekere toekomst tegemoet

BlackBerry heeft aangegeven dat het OS 10 voorlopig blijft ondersteunen. Desondanks is het onduidelijk of de fabrikant het systeem blijft doorontwikkelen, nu het zelf geen telefoons meer ontwikkelt.

BlackBerry OS 10 ondersteuning blijft

r-blackberry-os-7-large570BlackBerry’s VP voor sales, Alex Thurber, heeft in een interview aangegeven dat BlackBerry-gebruikers voorlopig niets hoeven vrezen. BlackBerry-smartphones worden de komende tijd gewoon voorzien van nieuwe updates. Dit is belangrijk, omdat veel gebruikers bang zijn dat hun BlackBerry-telefoon geen nieuwe software meer krijgt. De fabrikant heeft namelijk bekend gemaakt dat het stopt met het ontwikkelen van nieuwe telefoons. In plaats daarvan gaat een andere partij nieuwe BlackBerry-smartphones ontwerpen en fabriceren.

Toekomst OS 10 is onzeker

De toekomst voor OS 10 is nog steeds onzeker. OS 10 wordt alleen verder ontwikkeld als andere bedrijven interesse hebben in de software. De vraag die rest is: gaat BlackBerry OS 10 een kleurrijke toekomst tegemoet of niet? Het is mogelijk dat andere smartphone fabrikanten een licentie van BlackBerry OS 10 willen. Op dit moment hoef je niet bang te zijn, want jouw BlackBerry krijgt nog steeds de nieuwste updates. Waarschijnlijk zal dit de komende 12 maanden niet veranderen.

Heb jij een BlackBerry? Laat weten wat jij van deze ontwikkeling vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Ranesh -

  Ze blijven het supporten omdat bepaalde grote organisaties (waaronder overheden) het nog steeds gebruiken. Ik vond mijn Z10 een van mijn fijnste telefoons die ik heb gehad. Maar het aantal apps dat ervoor uit komt is gewoon zeer, zeer karig.

  Dit is niet Blackberry’s schuld uiteraard, maar wel gewoon een realiteit.

  Ik zou niet weten waarom een ander dit OS zou gaan gebruiken om dezelfde reden. De naam zou sowieso moeten veranderen.

  Misschien wanneer je een heel exclusieve lijn wil voeren waarin je hardware-matig alles perfectioneert (perfect scherm, geweldige camera, zeer lang updates, zeer goede DAC, softwarematige bepaalde toegangen tot diensten als muziekdiensten bijv.) en het echt gericht is op messaging en niet op het spelen van games en dergelijke. Maar dan moet je als fabrikant wel een eigen app ontwikkelen voor zaken die echt nodig zijn. Ik weet niet in hoeverre dit mogelijk is.

  En eerlijk gezegd is er ook geen directe reden dat dit niet op Android zou kunnen behalve het idee van exclusiviteit.

  Blackberry 10 is het beste mobiele OS waar ik mee gewerkt het. Zeer licht op de resources, open qua functionaliteit en werkt zeer intuïtief met de gestures. Voor messaging maakt de hub ook sense. Jammer, maar helaas.

Bixby Voice

Snackbyte: Samsung laat zien wat Bixby allemaal kan lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

Draadloos opladen niet op tijd klaar voor lancering 2017 iPhones lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

iOS 11 opslagruimte

Videobyte: 25 nieuwe functies in iOS 11 lees verder

Android Oreo Google I/O

Geen Oreo: volledige naam van Android O duikt op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters