BlackBerry OS 10.2 vanaf deze week beschikbaar

BlackBerry begint deze week met de uitrol van de tweede grote update van haar BlackBerry 10-besturingsysteem. Gebruikers die over een BlackBerry Z10, Q10 of Q5-smartphone beschikken zullen de over-the-air update kunnen installeren zodra de providers de update beschikbaar stellen. De update zal onder andere de Lock Screen-notificaties introduceren, BlackBerry Messenger vanuit elke app beschikbaar maken en het toetsenbord gebruiksvriendelijker maken.

Met BlackBerry OS 10.2 zal het mogelijk zijn om vanuit elke applicatie te reageren op BlackBerry Messenger berichten. Zodra er een bericht binnen komt via de service zal er een preview verschijnen waar meteen op gereageerd kan worden. Dezelfde functionaliteit werkt ook voor SMS- en e-mailberichten. Ook zullen notificaties, sms-, e-mail- en BBM-berichten terug te vinden zijn op het lockscreen.

De substantiële update brengt nog meer functionaliteit met zich mee. Zo zal de nieuwe Priority Hub er voor zorgen dat de belangrijkste berichten bovenaan de inbox verschijnen. Ook is het toetsenbord verbeterd, krijgt de BBM Video-functie betere audiokwaliteit en is het makkelijker om bestanden te delen. De fabrikant heeft een complete lijst met veranderingen op haar website gepubliceerd.

De gratis update zal vanaf deze week beschikbaar zijn in het overgrote deel van de wereld. Slechts in de Verenigde Staten en Latijns-Amerika is de update later beschikbaar waarbij de VS zelfs moet wachten tot de winter om de nieuwe versie te kunnen downloaden. BlackBerry heeft installatie-instructies voor de update op haar website gepubliceerd.

BlackBerry OS 10.2 vanaf deze week beschikbaar lock screen notifications 
Lockscreen
BlackBerry OS 10.2 vanaf deze week beschikbaar instant previews 
BBM Preview

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen lees verder

Apple Store

Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen lees verder

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters