BlackBerry OS 7 zal niet naar oudere apparaten gaan komen

BlackBerry heeft in een interview met All About Phones bevestigt dat de fabrikant geen update zal uitbrengen voor haar oudere smartphones naar OS 7. Onduidelijk is nog waarom de toestellen geen update zullen krijgen.

Vlak voor de persconferentie die RIM in Londen gaf voor de aankondiging van de Torch 9810 en 9860, mochten we even met Rob Orr, BlackBerry’s VP Product Manager, zitten. Uit het korte interview kwam naar voren dat BlackBerry niet van plan is om BlackBerry OS 7 naar de oudgediende te sturen. Volgens Orr zal alleen de nieuwe lijn van BlackBerry, te weten de Bold 9900, Torch 9810 en de Torch 9860, over het nieuwe OS gaan beschikken. Orr kon niet aangeven waarom toestellen zoals de Torch 9800 en de Bold 9780 geen update naar OS 7 zullen gaan krijgen.

Waarschijnlijk heeft het te maken met de processor en de ram die in de nieuwe toestellen zit. Zo heeft de nieuwe lijn van BlackBerry 768MB ram allemaal in huis en beschikken ze eveneens over een 1.2GHz-processor. De processor is qua snelheid verdubbeld en ook het aantal ram is met de helft er op vooruit gegaan tegenover de huidige lijn van de fabrikant. Het ziet er dan ook naar uit dat BlackBerry OS 7 simpelweg meer power nodig heeft om goed te kunnen draaien.

Rob Orr wist tijdens de presentatie van de nieuwe toestellen nog wel te zeggen dat de fabrikant binnenkort met nog meer toestellen zal gaan komen. “Spoedig, zelfs heel spoedig, zullen we nog meer toestellen aan onze lijn gaan toevoegen”, aldus de manager van BlackBerry. Orr heeft het hier waarschijnlijk over de BlacKBerry Curve Touch die nog aangekondigd dient te worden. Onduidelijk is nog wat de overige toestellen zullen worden van RIM.

Volgens Orr kan RIM alleen Android en het iOS de baas blijven als het goede producten blijft maken die klanten weet te behagen. De software is daar dan ook een essentieel onderdeel van, ook al wilde Orr niet aangeven wanneer we QNX kunnen gaan verwachten op BlackBerry-smartphones. BlackBerry OS 7 lijkt echter een belangrijke stap in de goede richting te zijn, zo bleek al eerder uit onze hands-on met de nieuwe toestellen van RIM.

Daarnaast is het volgens Orr ook lastiger geworden om de doelgroep van RIM te beschrijven aangezien dit niet alleen maar meer de zakelijke gebruikers zijn. Vooral jongeren lijken zeer gecharmeerd te zijn van BlackBerry dankzij BlackBerry Messenger en ook de oudere lijken bij het toestel te blijven omdat ze het eenmaal gewend zijn. Hij durfde dan ook niet exact de doelgroep van de nieuwe lijn toestellen te beschrijven. “De doelgroep voor onze nieuwe toestellen is erg breed, van mensen die van goed en strak design houden (Bold 9900), tot mensen die graag BlackBerry Messenger willen gebruiken op of alleen een touchscreen, of beide”.

BlackBery 2011 line-up

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters