BlackBerry overweegt haar Messenger-dienst af te splitsen

BlackBerry zou overwegen om haar populaire Messenger-dienst BBM af te scheiden van het bedrijf. De dienst zou vervolgens verkocht kunnen worden of zelfstandig diensten kunnen ontwikkelen voor de mobiele markt.

BlackBerry Messenger Android iOS

Volgens The Wall Street Journal is de fabrikant naarstig op zoek naar oplossingen om het bedrijf meer waarden te geven en extra waarden te creëren voor de aandeelhouders. Een mogelijke optie zou zijn dat het haar populaire berichtendienst BlackBerry Messenger af te splitsen van het bedrijf en als een apart onafhankelijk bedrijf in de markt te zetten. Het bedrijf zou dan zelfstandig diensten kunnen ontwikkelen voor concurrenten van BlackBerry en andere platformen.

Een eerste opzet hiertoe lijkt al gemaakt te zijn met de aanstaande introductie van BlackBerry Messenger voor Android en iOS. Daarnaast adverteert concurrent Samsung groots in Afrika met het feit dat het standaard BlackBerry Messenger gaat mee leveren op haar Galaxy-smartphones in het continent. Volgens de krant zal de dochteronderneming BBM Inc. gaan heten en op termijn moet de messaging-service ook beschikbaar komen op computers via de browser, aldus de krant.

Onduidelijk is nog op welke termijn de service zelfstandig zal gaan worden. BlackBerry overweegt nu het toekomst van het eigen bedrijf aangezien het amper een vuist nog weet te maken in de mobiele markt. Het bedrijf overweegt zich op te splitsen, zich zelf te verkopen of als een service bedrijf door te gaan.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters