BlackBerry overweegt haar Messenger-dienst af te splitsen

BlackBerry zou overwegen om haar populaire Messenger-dienst BBM af te scheiden van het bedrijf. De dienst zou vervolgens verkocht kunnen worden of zelfstandig diensten kunnen ontwikkelen voor de mobiele markt.

BlackBerry Messenger Android iOS

Volgens The Wall Street Journal is de fabrikant naarstig op zoek naar oplossingen om het bedrijf meer waarden te geven en extra waarden te creƫren voor de aandeelhouders. Een mogelijke optie zou zijn dat het haar populaire berichtendienst BlackBerry Messenger af te splitsen van het bedrijf en als een apart onafhankelijk bedrijf in de markt te zetten. Het bedrijf zou dan zelfstandig diensten kunnen ontwikkelen voor concurrenten van BlackBerry en andere platformen.

Een eerste opzet hiertoe lijkt al gemaakt te zijn met de aanstaande introductie van BlackBerry Messenger voor Android en iOS. Daarnaast adverteert concurrent Samsung groots in Afrika met het feit dat het standaard BlackBerry Messenger gaat mee leveren op haar Galaxy-smartphones in het continent. Volgens de krant zal de dochteronderneming BBM Inc. gaan heten en op termijn moet de messaging-service ook beschikbaar komen op computers via de browser, aldus de krant.

Onduidelijk is nog op welke termijn de service zelfstandig zal gaan worden. BlackBerry overweegt nu het toekomst van het eigen bedrijf aangezien het amper een vuist nog weet te maken in de mobiele markt. Het bedrijf overweegt zich op te splitsen, zich zelf te verkopen of als een service bedrijf door te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters