BlackBerry overweegt haar Messenger-dienst af te splitsen

BlackBerry zou overwegen om haar populaire Messenger-dienst BBM af te scheiden van het bedrijf. De dienst zou vervolgens verkocht kunnen worden of zelfstandig diensten kunnen ontwikkelen voor de mobiele markt.

BlackBerry Messenger Android iOS

Volgens The Wall Street Journal is de fabrikant naarstig op zoek naar oplossingen om het bedrijf meer waarden te geven en extra waarden te creëren voor de aandeelhouders. Een mogelijke optie zou zijn dat het haar populaire berichtendienst BlackBerry Messenger af te splitsen van het bedrijf en als een apart onafhankelijk bedrijf in de markt te zetten. Het bedrijf zou dan zelfstandig diensten kunnen ontwikkelen voor concurrenten van BlackBerry en andere platformen.

Een eerste opzet hiertoe lijkt al gemaakt te zijn met de aanstaande introductie van BlackBerry Messenger voor Android en iOS. Daarnaast adverteert concurrent Samsung groots in Afrika met het feit dat het standaard BlackBerry Messenger gaat mee leveren op haar Galaxy-smartphones in het continent. Volgens de krant zal de dochteronderneming BBM Inc. gaan heten en op termijn moet de messaging-service ook beschikbaar komen op computers via de browser, aldus de krant.

Onduidelijk is nog op welke termijn de service zelfstandig zal gaan worden. BlackBerry overweegt nu het toekomst van het eigen bedrijf aangezien het amper een vuist nog weet te maken in de mobiele markt. Het bedrijf overweegt zich op te splitsen, zich zelf te verkopen of als een service bedrijf door te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters