BlackBerry overweegt zich zelf alsnog in gedeeltes te verkopen

Fabrikant BlackBerry staat open voor het idee om haar verschillende onderdelen apart te verkopen. Het bedrijf is hiertoe wellicht genoodzaakt omdat de investeerder die het bedrijf van de beurs wil halen, het geld hiervoor misschien niet rond krijgt.

Volgens Bloomberg gaat de overname van BlackBerry een nieuwe fase in. De Canadees wist onlangs aan te kondigen dat investeerder FairFax het bedrijf voor 4.7 miljard dollar van de beurs wil gaan halen. Echter gaan er geruchten dat FairFax het geld niet rond krijgt om BlackBerry daadwerkelijk op te kopen voor dat bedrag. Daarnaast zouden er meer kapers op de loer liggen voor de activiteiten van BlackBerry.

Ondermeer Samsung, Microsoft en Google zouden geïnteresseerd zijn in verschillende onderdelen van BlackBerry. Echter weigeren de concurrenten om het bedrijf in zijn totaliteit over te nemen en zijn ze slechts geïnteresseerd in bepaalde delen van BlackBerry. Bloomberg zegt nu dat de fabrikant bijna genoodzaakt is om dit nu te overwegen en haar bedrijf op te splitsen in verschillende delen en vervolgens te verkopen aan de hoogste bieder.

Aandeelhouders zouden ook wel oren hebben naar een splitsing van het bedrijf. Door het bedrijf in gedeeltes te verkopen zal er meer geld opgehaald worden voor BlackBerry dan de 4.7 miljard dollar die nu op tafel lijkt te liggen. De overnamestrijd van de fabrikant lijkt daarmee een nieuwe fase in te gaan. Ook andere investeerders lijken nog een bod voor te bereiden op de activiteiten van het bedrijf.

BlackBerry Z30 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters