BlackBerry Passport vanaf woensdag in de VS te koop

Het nieuwe vlaggenschip van BlackBerry, de Passport, wordt woensdag officieel gepresenteerd. Dezelfde dag gaat de vierkante smartphone met fysiek toetsenbord gelijk in de Verenigde Staten in de verkoop. Hij kost daar 599 dollar.

De BlackBerry Passport wordt woensdag gepresenteerd en in de verkoop gedaan

Dit schrijft the Wall Street Journal. BlackBerry presenteert de Passport morgen tegelijkertijd in Toronto, Londen en Dubai. Daarna is ‘ie in die landen gelijk te koop. Binnen twee weken zal de Passport in meer landen te koop zijn. De 599 dollar die BlackBerry rekent voor de Passport is omgerekend goed voor een kleine 470 euro. Waarschijnlijk komt de Canadese smartphone eind oktober in Nederland op de markt. All About Phones heeft BlackBerry gevraagd naar de prijs en releasedatum in Nederland. De reactie wachten we nu af.

Echt héél duur wordt de Passport niet, volgens the Wall Street Journal. BlackBerry wil haar nieuwe vlaggenschip een competitieve prijs meegeven, zodat de Canadese fabrikant terrein kan winnen op haar concurrenten. Eigenlijk had de Passport niet 599, maar 700 dollar moeten kosten. “Maar als je de aandacht van mensen wilt trekken, moet je er iets minder voor vragen”, aldus BlackBerry-CEO John Chen.

De officiële presentatie is eigenlijk een beetje overbodig: de specificaties en het uiterlijk van de Passport zijn allang bekend. Hij krijgt een vierkant 4,5-inch scherm met een resolutie van 1440×1440 pixels. Onder de display zit BlackBerry’s kenmerkende, fysieke toetsenbord. Dit toetsenbord heeft, net als natuurlijk het scherm, aanraaksensors, waardoor het een verlengstuk van het touchscreen in de display is.

De Passport heeft een Snapdragon 800-processor die 2,2 GHz klokt en 3GB ramgeheugen. Er is 32GB opslaggeheugen dat uitbreidbaar is. Met een inhoud van 3450 mAh heeft de batterij in de BlackBerry behoorlijk wat inhoud. Foto’s maak je in 13 en 2 megapixel. De Passport ondersteunt 4G-internet.

In december onthult BlackBerry ook de Classic. Deze telefoon heeft het typische Bold-uiterlijk waarmee BlackBerry vijf jaar geleden furore maakte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Mobirob -

    Wellicht ook het vermelden waard is het feit dat BB OS 10.3 in staat is Android Apps te installeren zonder hacks o.i.d. De Amazon Android store is zelfs voor geinstalleerd en kent ruim 250.000 Android apps. Daarnaast is sideloading mogelijk, hetzij via de PC maar ook via een App genaamd SNAP. Daarmee zijn direkt ALLE apps direkt van de Play store te downloaden. Android apps draaien in de regel zelfs soepeler en sneller dan op een Android device, wat weer te danken is aan QNX/qt, het onderliggende platform dat beduidend efficienter is dan de Linux kernel van Android. Minpuntje is nog dat de Play services van Android niet ondersteund worden (door Google that is). Als dat wel zou zijn zijn de nieuwe Blackberry's een betere Android phone dan bv een S5.
    Er zijn Apps beschikbaar op basis van QNX (via BB world) én via Amazon én via Play (via Snap). Voorbeeld is Whatsapp, je kan vanaf 3 bronnen downloaden. Heb ik gedaan en de Android Play versie is niet alleen de modernste variant maar draait ook beter dan op mijn gewone Androids.
    Maar laten we de eerste reviews even afwachten, ik loop een beetje vooruit met deze info. Die overigens al op meer plaatsen te lezen valt vandaar deze voortijdige reactie…;)

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters