BlackBerry Passport vanaf woensdag in de VS te koop

Het nieuwe vlaggenschip van BlackBerry, de Passport, wordt woensdag officieel gepresenteerd. Dezelfde dag gaat de vierkante smartphone met fysiek toetsenbord gelijk in de Verenigde Staten in de verkoop. Hij kost daar 599 dollar.

De BlackBerry Passport wordt woensdag gepresenteerd en in de verkoop gedaan

Dit schrijft the Wall Street Journal. BlackBerry presenteert de Passport morgen tegelijkertijd in Toronto, Londen en Dubai. Daarna is ‘ie in die landen gelijk te koop. Binnen twee weken zal de Passport in meer landen te koop zijn. De 599 dollar die BlackBerry rekent voor de Passport is omgerekend goed voor een kleine 470 euro. Waarschijnlijk komt de Canadese smartphone eind oktober in Nederland op de markt. All About Phones heeft BlackBerry gevraagd naar de prijs en releasedatum in Nederland. De reactie wachten we nu af.

Echt héél duur wordt de Passport niet, volgens the Wall Street Journal. BlackBerry wil haar nieuwe vlaggenschip een competitieve prijs meegeven, zodat de Canadese fabrikant terrein kan winnen op haar concurrenten. Eigenlijk had de Passport niet 599, maar 700 dollar moeten kosten. “Maar als je de aandacht van mensen wilt trekken, moet je er iets minder voor vragen”, aldus BlackBerry-CEO John Chen.

De officiële presentatie is eigenlijk een beetje overbodig: de specificaties en het uiterlijk van de Passport zijn allang bekend. Hij krijgt een vierkant 4,5-inch scherm met een resolutie van 1440×1440 pixels. Onder de display zit BlackBerry’s kenmerkende, fysieke toetsenbord. Dit toetsenbord heeft, net als natuurlijk het scherm, aanraaksensors, waardoor het een verlengstuk van het touchscreen in de display is.

De Passport heeft een Snapdragon 800-processor die 2,2 GHz klokt en 3GB ramgeheugen. Er is 32GB opslaggeheugen dat uitbreidbaar is. Met een inhoud van 3450 mAh heeft de batterij in de BlackBerry behoorlijk wat inhoud. Foto’s maak je in 13 en 2 megapixel. De Passport ondersteunt 4G-internet.

In december onthult BlackBerry ook de Classic. Deze telefoon heeft het typische Bold-uiterlijk waarmee BlackBerry vijf jaar geleden furore maakte.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters