BlackBerry PlayBook gaat in Amerika de verkoop in

BlackBerry is begonnen met de verkoop van haar PlayBook tablet. De producent heeft geen verwachtingen uitgesproken voor de afzet van de tablet, maar analisten houden rekening met een matige afzet van het product.

Producent RIM is begonnen met de verkoop van haar eerste tablet genaamd de BlackBerry PlayBook. De PlayBook is vooralsnog alleen in Amerika en Canada verkrijgbaar en zal rond de zomer naar Europa gaan komen, waaronder naar Nederland. De tablet is is in drie varianten beschikbaar, te weten een 16GB Wifi variant, een 32GB variant met Wifi en een 64GB Wifi variant. De 3G-versie van de PlayBook zal pas van de zomer komen en tot die tijd kunnen mensen die niet over een BlackBerry-smartphone beschikken niet mobiel internetten onderweg.

De prijs van de PlayBook is nagenoeg gelijk aan die van de Wifi versie van de iPad 2. De tablet begint bij 499 dollar en wordt telkens voor twee keer zo veel geheugen honderd dollar duurder. Analisten zijn dan ook nog niet overtuigd dat de PlayBook een daverend succes zal worden voor RIM. Eerder waren de Amerikaanse media ook redelijk lauw over de tablet, ondermeer omdat de tablet een e-mailclient mist en een agenda. Volgens RIM zullen deze applicaties binnen 60 dagen met een update vergeven worden aan de tablet.

Prijzen voor Europa heeft RIM nog niet bekend gemaakt. De kans is groot dat RIM in Europa gelijk een 3G-variant zal introduceren.

BlackBerry PlayBook

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters