BlackBerry PlayBook gaat in Amerika de verkoop in

BlackBerry is begonnen met de verkoop van haar PlayBook tablet. De producent heeft geen verwachtingen uitgesproken voor de afzet van de tablet, maar analisten houden rekening met een matige afzet van het product.

Producent RIM is begonnen met de verkoop van haar eerste tablet genaamd de BlackBerry PlayBook. De PlayBook is vooralsnog alleen in Amerika en Canada verkrijgbaar en zal rond de zomer naar Europa gaan komen, waaronder naar Nederland. De tablet is is in drie varianten beschikbaar, te weten een 16GB Wifi variant, een 32GB variant met Wifi en een 64GB Wifi variant. De 3G-versie van de PlayBook zal pas van de zomer komen en tot die tijd kunnen mensen die niet over een BlackBerry-smartphone beschikken niet mobiel internetten onderweg.

De prijs van de PlayBook is nagenoeg gelijk aan die van de Wifi versie van de iPad 2. De tablet begint bij 499 dollar en wordt telkens voor twee keer zo veel geheugen honderd dollar duurder. Analisten zijn dan ook nog niet overtuigd dat de PlayBook een daverend succes zal worden voor RIM. Eerder waren de Amerikaanse media ook redelijk lauw over de tablet, ondermeer omdat de tablet een e-mailclient mist en een agenda. Volgens RIM zullen deze applicaties binnen 60 dagen met een update vergeven worden aan de tablet.

Prijzen voor Europa heeft RIM nog niet bekend gemaakt. De kans is groot dat RIM in Europa gelijk een 3G-variant zal introduceren.

BlackBerry PlayBook

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters