'Blackberry Playbook kan Android-apps draaien'

De Blackberry Playbook van Research in Motion (RIM) zou in staat zijn om Android-apps te draaien. Dat wordt vermoed door blogsites in Amerika, op basis van de specificaties van RIM’s besturingssysteem.

Playbook

Als de PlayBook straks op de markt komt, kan die alvast vierduizend apps draaien die er speciaal voor zijn gemaakt. Maar met enige moeite zou het apparaat ook de honderdduizenden Android-apps aankunnen, die er inmiddels zijn.

De PlayBook ondersteunt Java-apps. Met de meeste apps die nu op BlackBerry-telefoons kunnen worden gebruikt, zit het dus wel goed. Maar het is nog niet helemaal duidelijk welke virtuele machine er straks in het QNX-besturingssysteem wordt gestopt. Als dat Dalvik wordt, dezelfde VM die in Android zit, betekent dit dat je alleen maar Android-apps naar de PlayBook hoeft te slepen om ze op de tablet te kunnen gebruiken.

RIM heeft in het verleden laten doorschemeren dat het speelt met het idee om andere smartphone-platforms toe te laten op de PlayBook. Het is onduidelijk of RIM hiertoe samenwerking zoekt met Google. Als dat niet gebeurt, en er wordt wel een VM gekozen dat Android-apps aankan, zullen hackers er ongetwijfeld snel voor zorgen dat de PlayBook toegang krijgt tot de grote vijver met Android-software. In combinatie met de prima hardware van de Playbook zouden Android-apps er goed op moeten kunnen draaien.

Overigens is er zelfs nog een mogelijkheid dat Android-apps op de PlayBook te zien zijn als RIM niet Dalvik maar een andere VM kiest. Zowel het PlayBook QNX als Android worden beide ondersteund door Adobe Air. Dat maakt het theoretisch makkelijk om apps van het ene naar het andere platform te porten.

Soortgelijke geruchten gaan trouwens over Nokia’s MeeGo-toestellen. De WeTab, die op hetzelfde OS draait, zou al in staat zijn om Android-apps te draaien en volgens een reactie op één van onze artikelen zal ook de Nokia N9 in staat zijn om Android-apps te draaien. In hoeverre dat waar is, dat is natuurlijk nog even de vraag.

Bron: Intomobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters