'Blackberry Playbook vertraagd vanwege accuproblemen'

Het ziet ernaar uit dat de Blackberry Playbook, de eerste tablet van producent RIM, een release begin volgend jaar niet gaat halen. Problemen met de geringe accuduur moeten nog worden opgelost, en dat schijnt lastig te zijn, hoorde een analist van bronnen bij RIM.

BlackBerry PlayBook

Het gaat blijkbaar niet zo goed in het kamp van RIM, dat met de Playbook flink wat potten wil breken op de tabletmarkt. Het besturingssysteem QNX, waar de tablet op loopt, is nooit ontworpen met het sparen van een accu in het achterhoofd. Het is een besturingssysteem voor vaste apparaten, waar stroomverbruik niet zo’n issue is als bij mobiele.

Daardoor schijnt de Playbook maar ‘een paar uur’ mee te gaan, waar de iPad van Apple tien uur kan doorlopen op één acculading en de Samsung Galaxy S zes uur.

Het kan zelfs zijn dat de Playbook met een dikkere batterij moet worden verscheept om de releasedatum te halen. Dat is niet best voor het aanzien van deze 7 inch tablet, die dan flink zwaarder wordt.

De Playbook heeft het toch al niet makkelijk vergeleken met de enorme concurrentie van Android-, Windows 7-, Meego- en WebOS-tablets die eraan zit te komen, om over de nieuwe versie van de iPad maar te zwijgen. De Playbook ontbeert een flink aantal apps die erop kunnen worden geïnstalleerd, want de Blackberry App World steekt qua aantal beschikbare apps schril af tegen de App Store van Apple en de Android Market met hun honderdduizenden programma’s.

Het is ook de vraag of er wel veel meer apps voor de Playbook komen dan er nu zijn, want ontwikkelaars lijken niet al te happig om voor QNX te gaan programmeren. Het is niet zo simpel om bestaande apps voor Android en iPhone om te katten naar QNX. Bovendien is er voor de productie van apps ook nog het Blackberryplatform voor de telefoons van RIM, waar ontwikkelaars iets warmer voor lijken te lopen dan voor QNX.

Bron: uberphone

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters