BlackBerry presenteert de Bold Touch 9900 en 9930

Tijdens BlackBerry World heeft RIM vandaag de BlackBerry Bold 9900 en de Bold 9930 aangekondigd. Volgens RIM gaat het om de slankste en krachtigste BlackBerries tot nu toe. Ook draaien beide toestellen op het nieuwe BlackBerry 7 OS.

BlackBerry Bold 9900

Vandaag heeft RIM op de eerste dag van BlackBerry World 2011 twee nieuwe toestellen gepresenteerd. Het gaat hierbij om BlackBerry Bold 9900 en de Bold 9930. De Bold 9930 is bedoeld voor de Amerikaanse markt en ondersteunt het CDMA EV-O netwerk terwijl de 9900 werkt op HSPA+ netwerken.

De nieuwe Bold is een stuk slanker geworden met een dikte van 10,5 mm. Ook heeft het toestel voor een deel een geborsteld roestvast stalen frame gekregen voor stevigheid. Het toestel is wel breder geworden dan zijn voorganger de Bold 9780. Doordat het toestel iets breder is, zijn de toetsen van het keyboard ook groter. Volgens BlackBerry is het toetsenbord fijner in gebruik.

Op de nieuwe Bolds draait het nieuwe BlackBerry 7 OS met daarachter een krachtige 1,2GHz processor om het toestel te voorzien van voldoende kracht. Het toestel heeft intern 768MB geheugen en daarnaast 8GB intern opslaggeheugen. Verder is het toestel nog uit te breiden met een micro-SD kaart.

Het scherm is ook vooruit gegaan met een 2,8″ VGA (640×480) touchscreen. Naast het nieuwe capacitieve aanraakscherm zit in BlackBerry 7 OS het nieuwe Liquid Graphics systeem van BlackBerry. Dit moet zorgen voor veel soepelere graphics tot en met 60 frames-per-seconde. Volgens benchmarks van BlackBerry zelf zou de browser zo’n 1,6x sneller moeten zijn dan BlackBerry 6 OS toestellen en zelfs prima op kunnen tegen de iPhone en Androidtoestellen.

Het toestel is daarnaast voorzien van een NFC chip om onder andere draadloos betalingsverkeer mogelijk te maken. Ook is met het geïntegreerde kompas Augmented Realitiy mogelijk. Tevens heeft het toestel Dual-Band Wi-Fi om zowel 2,4 Ghz als 5 GHz draadloze netwerken op te kunnen.

Een andere belangrijke verandering voor de BlackBerry Bold 9900 en 9930 is dat ze draaien op BlackBerry 7 OS. Dit nieuwe OS heeft ondersteuning gekregen voor HTML5. Ook is de universal search function verbeterd met voice-activated search om spraakgestuurd te kunnen zoeken. Bovendien krijgt de BlackBerry een single sign-on functie waarmee je maar een keer hoeft in te loggen om bij al je sociale diensten te kunnen. Op zakelijk gebied geeft het nieuwe OS 7 de mogelijkheid om beter zakelijk en privé te scheiden, met de nieuwe functie BlackBerry Balance. BlackBerry Balance houdt privé data en zakelijke data van elkaar gescheiden. Dit geeft werknemers meer flexibiliteit om ook multimedia en social media functies te gebruiken op het toestel. RIM zal verder de nieuwe BlackBerries uitrusten met een volledige versie van Docs to Go zodat het mogelijk is om met Word, Excel, Powerpoint en PDF te werken.

Het toestel moet eind van de zomer op de markt komen. All About Phones is deze hele week live aanwezig in Orlando, Amerika, voor BlackBerry World. De eerste ervaring met deze nieuwe Bold Touch zal weldra online komen.

BlackBerry 9900 Specs

 

BlackBerry frame

 

BlackBerry 9900 snelheidsverbetering

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters