BlackBerry presenteert OS 10 en Dev Alpha-telefoon

Fabrikant RIM heeft BlackBerry OS 10 gepresenteerd, tezamen met een telefoon die is uitgedeeld onder ontwikkelaars voor het BlackBerryplatform. Met deze BlackBerry 10 Dev Alpha-telefoon, die een groot touchscreen zonder fysiek qwerty-toetsenbord heeft, kunnen ontwikkelaars nieuwe apps maken gebaseerd op HTML5.

BlackBerry 10 OS Dev Alpha

Op de BlackBerry World conferentie in Amerika, waar All About Phones aanwezig is, heeft iedereen zo’n telefoon gekregen. Het toestel zal de winkels niet bereiken, zo is duidelijk gemaakt. Het is louter een toestel om apps op te testen. In het najaar komen consumententoestellen op de markt met BlackBerry 10 OS erop, en dan hopelijk ook een hoop nieuwe apps, zo verwacht RIM.

Het toestel is een middelgrote rechthoekige smartphone, waarvan de voorkant bijna helemaal bestaat uit een touchscreen. Dat scherm heeft een diameter van 4,2 inch en heeft een zeer goede resolutie van 1280×768 pixels. Daarmee is het een van de beste schermen die er is op een smartphone. Afzonderlijke pixels zijn er met het blote oog niet op te ontdekken. Het toestel heeft veel weg van een mini-PlayBooktablet en loopt niet op BlackBerry 10 OS, maar vreemd genoeg op PlayBook OS 2.0.

Verdere specificaties vermelden 16GB intern geheugen en 1GB RAM. Er zit een microSD-kaartsleuf in en een mini-HDMI-poort aan de linkerzijde. Aan de voorkant zit een frontcamera. De achterkant voelt wat rubberig aan zodat het toestel makkelijk vasthoudt.

De camera-app voor de camera op de achterkant heeft een interessante feature. Terwijl je een foto maakt, bestaat altijd de kans dat de persoon die je kiekt net zijn ogen dicht doet. Dan is er de mogelijkheid om de tijd ‘terug te draaien’ naar een vroeger moment waarop de persoon wel zijn ogen open heeft, want de camera schiet al een hele serie foto’s voordat je zelf afdrukt. Op die manier kun je zelf bepalen welk shot het beste is.

Wat het nieuwe OS betreft, heeft RIM bekendgemaakt dat het nu open staat voor ontwikkelaars, die een betaversie van het besturingssysteem kunnen downloaden. Al aardig wat belangrijke softwareproducenten hebben toegezegd hun apps naar het nieuwe platform te zullen brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters