BlackBerry Priv ontvangt Android 6.0 Marshmallow

Vanaf vandaag rolt Android Marshmallow uit naar de BlackBerry Priv. Naast alle standaard nieuwigheden heeft BlackBerry ook een aantal grote verbeteringen doorgevoerd.

BlackBerry

blackberry 10
De BlackBerry Priv

BlackBerry bracht eind vorig jaar de BlackBerry Priv uit, een volgens het bedrijf zelf laatste poging om relevant te blijven in de smartphone markt. Een uitschuifbaar toetsenbord en uitgebreide beveiliging moesten de BlackBerry Priv onderscheiden van de concurrentie. Dat leek aanvankelijk ook te gaan lukken, maar een te hoge prijs en matige specificaties zorgden er uiteindelijk voor dat er weinig exemplaren verkocht werden.

Was dit dan de eerste en laatste Android smartphone van BlackBerry en zal het bedrijf zich volledig op software gaan focussen? Eerder dit jaar bleek dat het Canadese bedrijf al voor de Priv nog twee goedkopere Android smartphones in ontwikkeling had, dus de kans is groot dat die nog het daglicht zullen zien. Gezien de uitspraken BlackBerry CEO John S. Chen is de kans echter groot dat we daarna niet meer hoeven uit te kijken naar een volgend toestel.

Priv

Gelukkig is het nog lang niet zover en is de BlackBerry Priv nog altijd relevant. Vandaag kondigde BlackBerry officieel aan dat hun eerste en voorlopig laatste Android smartphone zeer binnenkort Android 6.0 Marshmallow zal ontvangen. De update rolt vanaf vandaag uit naar het toestel, dus eigenaar van de Priv kunnen de update binnenkort verwachten. Android 6.0 Marshmallow brengt een aantal bijzondere nieuwe functies met zich mee.

Zo zorgt Doze erv oor dat je smartphone stroom bespaart als je toestel stil ligt, en kun je met Google Now On Tap razendsnel informatie opzoeken. Als je vriend bijvoorbeeld op WhatsApp de overleden zanger Prince noemt, dan kan jij dankzij Google Now on Tap met een druk op de knop gelijk informatie over Prince ontvangen. De software kan namelijk op basis van de context relatief accuraat raden wat je wil weten.

Unieke functies

Naast alle standaard nieuwe functies en verbeteringen die Marshmallow met zich mee brengt heeft BlackBerry ook nog wat extra unieke functies voor de Priv geïmplementeerd. Zo is bijvoorbeeld de accuduur van het toestel volgens BlackBerry sterk verbeterd, en is het BlackBerry toetsenbord intelligenter geworden. Daarnaast zijn er ook nieuwe notificatie opties en kunnen gebruikers nu gemakkelijker hun homescreen aanpassen. Eveneens is de Android beveiligings-patch van Maart bij de update inbegrepen.

Bron: GSM Arena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters