BlackBerry roept een commissie in het leven om naar de toekomst van het bedrijf te kijken

BlackBerry heeft bekend gemaakt dat het een commissie in het leven heeft geroepen om de toekomst van het bedrijf te onderzoeken. Een verkoop van BlackBerry of eventueel een joint venture behoort tot de mogelijkheden.

Het aandeel van BlackBerry werd korte tijd gestaakt om in te handelen voorbeurs in Amerika. Het bedrijf gaf niet veel later een persbericht vrij waarin het aangaf dat het haar eigen positie gaat onderzoeken voor de lange termijn. Hierbij zullen volgens het persbericht alle scenario’s onderzocht worden om zo meer waarden voor de aandeelhouders van het bedrijf te kunnen creëren. BlackBerry gaat onderzoeken of het zich zelf moet verkopen of eventueel een joint venture met een bedrijf aan moet gaan. Ook andere samenwerkingen en licentiemogelijkheden zullen door een speciale commissie worden onderzocht, zo belooft het bedrijf.

Naast het creëren van extra waarden voor de aandeelhouders is het doel ook schaalvergroting voor BlackBerry 10. Daarmee hint het bedrijf mogelijk op een samenwerking met andere bedrijven. Onduidelijk is nog hoe lang het proces gaat duren en wat de uitkomst zal zijn. Er gingen afgelopen week ook geruchten dat de fabrikant haar eigen aandelen wilde opkopen om zo van de beurs af te kunnen stappen. Volgens bronnen liggen er momenteel amper kapers op de loer voor het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters