BlackBerry roept een commissie in het leven om naar de toekomst van het bedrijf te kijken

BlackBerry heeft bekend gemaakt dat het een commissie in het leven heeft geroepen om de toekomst van het bedrijf te onderzoeken. Een verkoop van BlackBerry of eventueel een joint venture behoort tot de mogelijkheden.

Het aandeel van BlackBerry werd korte tijd gestaakt om in te handelen voorbeurs in Amerika. Het bedrijf gaf niet veel later een persbericht vrij waarin het aangaf dat het haar eigen positie gaat onderzoeken voor de lange termijn. Hierbij zullen volgens het persbericht alle scenario’s onderzocht worden om zo meer waarden voor de aandeelhouders van het bedrijf te kunnen creëren. BlackBerry gaat onderzoeken of het zich zelf moet verkopen of eventueel een joint venture met een bedrijf aan moet gaan. Ook andere samenwerkingen en licentiemogelijkheden zullen door een speciale commissie worden onderzocht, zo belooft het bedrijf.

Naast het creëren van extra waarden voor de aandeelhouders is het doel ook schaalvergroting voor BlackBerry 10. Daarmee hint het bedrijf mogelijk op een samenwerking met andere bedrijven. Onduidelijk is nog hoe lang het proces gaat duren en wat de uitkomst zal zijn. Er gingen afgelopen week ook geruchten dat de fabrikant haar eigen aandelen wilde opkopen om zo van de beurs af te kunnen stappen. Volgens bronnen liggen er momenteel amper kapers op de loer voor het bedrijf.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters