Nieuwe BlackBerry smartphone met toetsenbord komt binnenkort

BlackBerry CEO John Chen heeft in een interview met Bloomberg bevestigd dat het bedrijf binnenkort een smartphone met een fysiek toetsenbord uit zal brengen.

BlackBerry

blackberry 10
De BlackBerry Priv

De verkopen van de DTEK50 vielen tegen, maar desondanks blijft BlackBerry nieuwe smartphones uitbrengen. Het Canadese bedrijf is gestopt met het produceren van nieuwe modellen, dus andere smartphonefabrikanten betalen voor een licentie en daarmee het risico. Een puur BlackBerry toestel zal er dus voorlopig niet meer komen. Ondanks bracht het bedrijf nog de DTEK60 uit. Het toestel is net zoals de DTEK50 in samenwerking met Alcatel op de markt gebracht.

Fysiek toetsenbord

Tijdens een interview met Bloomberg heeft BlackBerry CEO John Chen vandaag bevestigd dat er binnenkort een nieuw toestel uit zal komen. Het gaat om het langverwachte toestel met een fysiek toetsenbord, waar al enkele maanden naar gehint is door BlackBerry zelf. “We hebben de fans beloofd dat er nog een BlackBerry smartphone met een toetsenbord aankomt. Dat gaat zeker gebeuren.” Aldus John Chen. De CEO van het Canadese bedrijf kon geen precieze datum geven, maar hij bevestigde tegenover Bloomberg wel dat het toestel binnenkort aangekondigd zal gaan worden. Het zou dus zomaar kunnen dat je dit jaar nog de nieuwe smartphone in je handen kunt hebben.

Niche

 

Het is goed om te horen dat BlackBerry ondanks de tegenvallende verkopen van de BlackBerry Priv alsnog een nieuw toestel met een fysiek toetsenbord uit zal brengen. Het is misschien een niche, maar wel een niche waarin BlackBerry zich echt kan onderscheiden van de rest van de smartphonemarkt. Consumenten die de voorkeur geven aan een fysiek toetsenbord hebben immers niet veel keuze.

2017

De BlackBerry CEO gaf in hetzelfde interview ook aan dat het bedrijf in gesprek is met twee andere fabrikanten om in 2017 nieuwe BlackBerry smartphones uit te gaan brengen. Chen noemde geen namen, maar liet wel weten dat het om bedrijven uit China en India gaat. BlackBerry geeft de smartphonemarkt dus voorlopig nog niet helemaal op, al is de kans op een echte BlackBerry smartphone voorlopig zeer klein.

Bron: Bloomberg

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Specificaties en foto eerste smartphone van Razer gelekt lees verder

Samsung Galaxy A5 2018 Galaxy A7 2018

Flink aantal renders Samsung Galaxy A5 2018 en Galaxy A7 2018 gelekt lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters