Nieuwe BlackBerry smartphone met toetsenbord komt binnenkort

BlackBerry CEO John Chen heeft in een interview met Bloomberg bevestigd dat het bedrijf binnenkort een smartphone met een fysiek toetsenbord uit zal brengen.

BlackBerry

blackberry 10
De BlackBerry Priv

De verkopen van de DTEK50 vielen tegen, maar desondanks blijft BlackBerry nieuwe smartphones uitbrengen. Het Canadese bedrijf is gestopt met het produceren van nieuwe modellen, dus andere smartphonefabrikanten betalen voor een licentie en daarmee het risico. Een puur BlackBerry toestel zal er dus voorlopig niet meer komen. Ondanks bracht het bedrijf nog de DTEK60 uit. Het toestel is net zoals de DTEK50 in samenwerking met Alcatel op de markt gebracht.

Fysiek toetsenbord

Tijdens een interview met Bloomberg heeft BlackBerry CEO John Chen vandaag bevestigd dat er binnenkort een nieuw toestel uit zal komen. Het gaat om het langverwachte toestel met een fysiek toetsenbord, waar al enkele maanden naar gehint is door BlackBerry zelf. “We hebben de fans beloofd dat er nog een BlackBerry smartphone met een toetsenbord aankomt. Dat gaat zeker gebeuren.” Aldus John Chen. De CEO van het Canadese bedrijf kon geen precieze datum geven, maar hij bevestigde tegenover Bloomberg wel dat het toestel binnenkort aangekondigd zal gaan worden. Het zou dus zomaar kunnen dat je dit jaar nog de nieuwe smartphone in je handen kunt hebben.

Niche

 

Het is goed om te horen dat BlackBerry ondanks de tegenvallende verkopen van de BlackBerry Priv alsnog een nieuw toestel met een fysiek toetsenbord uit zal brengen. Het is misschien een niche, maar wel een niche waarin BlackBerry zich echt kan onderscheiden van de rest van de smartphonemarkt. Consumenten die de voorkeur geven aan een fysiek toetsenbord hebben immers niet veel keuze.

2017

De BlackBerry CEO gaf in hetzelfde interview ook aan dat het bedrijf in gesprek is met twee andere fabrikanten om in 2017 nieuwe BlackBerry smartphones uit te gaan brengen. Chen noemde geen namen, maar liet wel weten dat het om bedrijven uit China en India gaat. BlackBerry geeft de smartphonemarkt dus voorlopig nog niet helemaal op, al is de kans op een echte BlackBerry smartphone voorlopig zeer klein.

Bron: Bloomberg

 

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters