Nieuwe generatie BlackBerry smartphones worden begin januari aangekondigd

BlackBerry’s hardware-partner TLC heeft officieel bevestigd dat het begin januari de volgende generatie BlackBerry smartphones zal onthullen.

BlackBery en TLC

BlackBerry maakt zijn toestellen al een tijdje niet meer zelf. Het ooit dominerende telefoonmerk kon de ontwikkelingen binnen de smartphonemarkt niet bijbenen met zijn eigen platform. Uiteindelijk waren Apple’s iOS en Google’s Android de grote winnaars. Tegenwoordig draaien de toestellen van BlackBerry nog steeds op Android, en is het marktaandeel van het Canadese merk nihil. De fabrikant focust zich nu vooral op software voor bedrijven. Het bedrijf blijft wel smartphones uitbrengen, maar maakt ze dus niet meer zelfs. Dat doet TLC, de hardware-partner van BlackBerry.

CES 2017: Nieuwe BlackBerry smartphones

BlackBerry Mercury
De vermeende BlackBerry Mercury

TLC heeft vandaag officieel aangekondigd dat de volgende generatie BlackBerry smartphones tijdens CES 2017 zal worden onthuld. CES is een van de grootste elektronicabeurzen ter wereld, en zal volgend jaar plaats vinden van 5 tot en met 8 januari. Het bedrijf belooft een primeur binnen de smartphoneindustrie te hebben. Wat TLC daar precies mee bedoelt blijft voorlopig onduidelijk.

BlackBerry Mercury

We hebben de afgelopen maanden meerdere onaangekondigde BlackBerry toestellen voorbij zien komen. Daarvan zullen er ongetwijfeld een aantal onthuld worden tijdens CES 2017. Het meest interessante aankomende toestel is de BlackBerry Mercury. Dat langverwachte toestel heeft namelijk iets waarmee BlackBerry zich echt kan onderscheiden van de concurrentie: een fysiek toetsenbord. Het gaat om een mid-range toestel met een 4.5-inch 720p scherm. Onder de motorkap zit een Snapdragon 625 processor, 3GB aan werkgeheugen en een 3400mah batterij. Waarschijnlijk schuift het toetsenbord niet uit, zoals wel bij de BlackBerry Priv het geval was. De BlackBerry Mercury draait op Android 7.0 Nougat, met natuurlijk BlackBerry’s eigen beveiligingssoftware.

Bron: BlackBerry

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters