Nieuwe generatie BlackBerry smartphones worden begin januari aangekondigd

BlackBerry’s hardware-partner TLC heeft officieel bevestigd dat het begin januari de volgende generatie BlackBerry smartphones zal onthullen.

BlackBery en TLC

BlackBerry maakt zijn toestellen al een tijdje niet meer zelf. Het ooit dominerende telefoonmerk kon de ontwikkelingen binnen de smartphonemarkt niet bijbenen met zijn eigen platform. Uiteindelijk waren Apple’s iOS en Google’s Android de grote winnaars. Tegenwoordig draaien de toestellen van BlackBerry nog steeds op Android, en is het marktaandeel van het Canadese merk nihil. De fabrikant focust zich nu vooral op software voor bedrijven. Het bedrijf blijft wel smartphones uitbrengen, maar maakt ze dus niet meer zelfs. Dat doet TLC, de hardware-partner van BlackBerry.

CES 2017: Nieuwe BlackBerry smartphones

BlackBerry Mercury
De vermeende BlackBerry Mercury

TLC heeft vandaag officieel aangekondigd dat de volgende generatie BlackBerry smartphones tijdens CES 2017 zal worden onthuld. CES is een van de grootste elektronicabeurzen ter wereld, en zal volgend jaar plaats vinden van 5 tot en met 8 januari. Het bedrijf belooft een primeur binnen de smartphoneindustrie te hebben. Wat TLC daar precies mee bedoelt blijft voorlopig onduidelijk.

BlackBerry Mercury

We hebben de afgelopen maanden meerdere onaangekondigde BlackBerry toestellen voorbij zien komen. Daarvan zullen er ongetwijfeld een aantal onthuld worden tijdens CES 2017. Het meest interessante aankomende toestel is de BlackBerry Mercury. Dat langverwachte toestel heeft namelijk iets waarmee BlackBerry zich echt kan onderscheiden van de concurrentie: een fysiek toetsenbord. Het gaat om een mid-range toestel met een 4.5-inch 720p scherm. Onder de motorkap zit een Snapdragon 625 processor, 3GB aan werkgeheugen en een 3400mah batterij. Waarschijnlijk schuift het toetsenbord niet uit, zoals wel bij de BlackBerry Priv het geval was. De BlackBerry Mercury draait op Android 7.0 Nougat, met natuurlijk BlackBerry’s eigen beveiligingssoftware.

Bron: BlackBerry

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

iPhone X concept

Dit is de iPhone X opvolger van onze dromen lees verder

smartphone hoofd straling

Straling van smartphones is toch niet zo slecht als gedacht lees verder

Samsung Galaxy S9 transparant

WANT: Transparante Samsung Galaxy S9 is mooier dan ooit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters