BlackBerry werkt aan twee nieuwe Android smartphones

BlackBerry neemt voorlopig nog geen afscheid van de smartphonemarkt. De bekende lekker Evan Blass heeft onthuld dat het Canadese merk aan twee nieuwe smartphones werkt.

BlackBerry is helemaal terug

De kans is groot dat de naam Evan Blass je bekend voorkomt. De beste man is namelijk een lekker die al enkele jaren onaangekondigde smartphones van grote merken onthult. Daar is hij lang niet de enige in, maar aan de reputatie en daarmee track record van Blass kunnen weinig lekkers tippen.

De BlackBerry KeyOne
De BlackBerry KeyOne

Leaks geven ons een goed beeld van wat fabrikanten van plan zijn. Een leak op zichzelf zegt niet zoveel, maar in het geval van toestellen zoals de Galaxy Note 8 en de iPhone 8 komen er wekelijks talloze leaks en geruchten voorbij. Daardoor kan je al snel de neppe leaks eruit filteren.

De iPhone 8 wordt bijvoorbeeld pas in september onthuld. Toch horen we sinds eind vorig jaar al een hoop over het high-end toestel. In veel gevallen is dat ook niet geheel toevallig. Veel smartphonefabrikanten gebruiken tegenwoordig leaks als reclametrucje. Zo kan een fabrikant langzaam de hype rondom een onaangekondigd toestel opbouwen.

Juno en Krypton

Maar goed, terug naar Evan Blass. Hij heeft namelijk goed nieuws voor fans van BlackBerry. Het Canadese merk werkt namelijk volgens Blass aan twee nieuwe Android smartphones. De toestellen worden ontwikkeld onder de codenamen Juno en Krypton.

Slechts anderhalf jaar geleden ging het nog erg slecht met de smartphonetak van het bedrijf. BlackBerry CEO John Chen gooide het roer drastisch om. De techgigant begon zich vooral te focussen op zijn sterke kant: zakelijke software. Ondertussen kreeg TCL de licentie om nieuwe smartphones onder de merknaam van BlackBerry te ontwikkelen. Het Canadese merk heeft echter nog wel input en levert de software.

BlackBerry John Chen
John Chen

Strategie werpt vruchten af

Die strategie heeft zijn vruchten afgeworpen. BlackBerry blijft een kleine speler in de smartphonemarkt, maar de vrije val is gestaakt. Nu blijkt dus dat er zelfs aan twee nieuwe BlackBerry smartphones wordt gewerkt. Daar blijft het qua nieuws ook bij, want Blass heeft enkel de codenamen onthuld.

Voor de rest zullen we dus vooral geduld moeten hebben. Op dit moment zijn TCL en BlackBerry vooral bezig met het pushen van de BlackBerry KeyOne. Het toestel heeft een fysiek QWERTY toetsenbord, een unicum als het om Android smartphones gaat. Maar is dat genoeg om een substantieel marktaandeel te veroveren?

Bron: Twitter

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Tiny Martens -

    Geweldig met het ontwikkelen van nieuwe smartphones ! Oude legende ontmoet nieuwe legende ! De beveiliging en betrouwbaarheid van BlackBerry is onvergelijkbaar en onovertroffen . Zo zal dat altijd blijven .

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters