BlackBerry steeds minder populair onder ontwikkelaars

Een recent rapport van Bloomberg geeft te kennen dat er steeds meer ontwikkelaars zijn die niet meer voor BlackBerry willen ontwikkelen. Fragmentatie en te weinig interesse zouden daarin meespelen.

BlackBerry 7 OS

Brian Hurley, CEO van een ontwikkelaar die applicaties maakt voor politieke campagnes, legt het probleem in een notendop uit: “Zodra RIM kwam met touchscreens en die combineerde met een scrollballetje, een toetsenbord en een aantal sneltoetsen werd het erg moeilijk en duur om applicaties voor verschillende toestellen te ontwikkelen,” begint Hurley. “Bij het ontwikkelen van iOS-applicaties kom je weinig verrassingen tegen. Bij Android zijn er steeds meer verrassingen. Maar bij BlackBerry, kom je meteen een groot aantal problemen tegen.” En ook de interesse in de BlackBerry-applicaties is gewoon niet groot genoeg volgens Hurley: “Als we een applicatie uitbrengen, is er een verhouding van 20:1 qua downloads als je Apple en BlackBerry met elkaar vergelijkt.”

Michael Schneider, CEO van een ontwikkelaar genaamd Mobile Roadie, valt hem bij: “We staken gigantisch veel resources in iets wat gebruikers niet kan schelen.” En het wordt zelfs nog erger: “Uiteindelijk, had ik zelfs het gevoel dat ontwikkelen voor BlackBerry onze reputatie kon aantasten,” waarmee Schneider refereerde aan de problemen die door de fragmentatie ontstaan.

En dat is geen goed nieuws voor het platform dat toch al in de problemen zit. Want het app-aanbod wordt steeds belangrijker voor een mobiel besturingssysteem en dat BlackBerry niet kan meekomen betekent in ieder geval in de toekomst een steeds grotere achterstand zal oplopen.

Bron: WMPoweruser

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters