BlackBerry steeds minder populair onder ontwikkelaars

Een recent rapport van Bloomberg geeft te kennen dat er steeds meer ontwikkelaars zijn die niet meer voor BlackBerry willen ontwikkelen. Fragmentatie en te weinig interesse zouden daarin meespelen.

BlackBerry 7 OS

Brian Hurley, CEO van een ontwikkelaar die applicaties maakt voor politieke campagnes, legt het probleem in een notendop uit: “Zodra RIM kwam met touchscreens en die combineerde met een scrollballetje, een toetsenbord en een aantal sneltoetsen werd het erg moeilijk en duur om applicaties voor verschillende toestellen te ontwikkelen,” begint Hurley. “Bij het ontwikkelen van iOS-applicaties kom je weinig verrassingen tegen. Bij Android zijn er steeds meer verrassingen. Maar bij BlackBerry, kom je meteen een groot aantal problemen tegen.” En ook de interesse in de BlackBerry-applicaties is gewoon niet groot genoeg volgens Hurley: “Als we een applicatie uitbrengen, is er een verhouding van 20:1 qua downloads als je Apple en BlackBerry met elkaar vergelijkt.”

Michael Schneider, CEO van een ontwikkelaar genaamd Mobile Roadie, valt hem bij: “We staken gigantisch veel resources in iets wat gebruikers niet kan schelen.” En het wordt zelfs nog erger: “Uiteindelijk, had ik zelfs het gevoel dat ontwikkelen voor BlackBerry onze reputatie kon aantasten,” waarmee Schneider refereerde aan de problemen die door de fragmentatie ontstaan.

En dat is geen goed nieuws voor het platform dat toch al in de problemen zit. Want het app-aanbod wordt steeds belangrijker voor een mobiel besturingssysteem en dat BlackBerry niet kan meekomen betekent in ieder geval in de toekomst een steeds grotere achterstand zal oplopen.

Bron: WMPoweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Novel Effect

Deze app brengt verhalen tot leven met geluid lees verder

Meer dan honderd nieuwe Pokémon duiken op in Pokémon Go lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters