Blackberry Storm-eigenaren krijgen software-update

Vandaag of morgen brengt RIM een software-update uit voor de Blackberry Storm. Versie 5.0 van het Blackberry-besturingssysteem biedt een aantal interessante verbeteringen.

BlackBerry Storm

De software-update is op moment van schrijven nog niet uitgebracht, maar kan zodra RIM de update uitbrengt vanaf de Blackberry-site gedownload worden. Een over-the-air-update zal niet beschikbaar gesteld worden. De update is bedoeld voor de Blackberry Storm. Inmiddels zit de software op versie 5.0. Het versienummer wekt het vermoeden dat er behoorlijk ingegrepen is in de software. Uit de changelog, welke overigens niet helemaal goed te zien is, blijkt dit ook het geval te zijn. De belangrijkste veranderingen focussen zich op het typen van tekst op de telefoon en op een aantal mediafunctionaliteiten.

Het invoeren van tekst zou met Blackberry OS versie 5.0 gemakkelijker moeten gaan. Het virtuele Qwerty-toetsenbord zou gevoeliger, sneller en preciezer moeten zijn. Verder moet een functie die ervoor zorgt dat woorden aangevuld worden ervoor zorgen dat mailtjes sneller getypt kunnen worden. Het versturen van mailtjes is ook sneller. Deze kunnen nu met een druk op de knop verstuurd worden.

De verbeteringen van de media-functionaliteit zitten vooral in het verbeteren van de camerafunctie. Ook is de browser onder handen genomen. Verder zijn er nog een paar kleine veranderingen welke niet goed af te lezen zijn op het gelekte screenshot van de changelog.

BB OS 5.0 Changelog 

Bron: Gizmodo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters