Blackberry Storm-eigenaren krijgen software-update

Vandaag of morgen brengt RIM een software-update uit voor de Blackberry Storm. Versie 5.0 van het Blackberry-besturingssysteem biedt een aantal interessante verbeteringen.

BlackBerry Storm

De software-update is op moment van schrijven nog niet uitgebracht, maar kan zodra RIM de update uitbrengt vanaf de Blackberry-site gedownload worden. Een over-the-air-update zal niet beschikbaar gesteld worden. De update is bedoeld voor de Blackberry Storm. Inmiddels zit de software op versie 5.0. Het versienummer wekt het vermoeden dat er behoorlijk ingegrepen is in de software. Uit de changelog, welke overigens niet helemaal goed te zien is, blijkt dit ook het geval te zijn. De belangrijkste veranderingen focussen zich op het typen van tekst op de telefoon en op een aantal mediafunctionaliteiten.

Het invoeren van tekst zou met Blackberry OS versie 5.0 gemakkelijker moeten gaan. Het virtuele Qwerty-toetsenbord zou gevoeliger, sneller en preciezer moeten zijn. Verder moet een functie die ervoor zorgt dat woorden aangevuld worden ervoor zorgen dat mailtjes sneller getypt kunnen worden. Het versturen van mailtjes is ook sneller. Deze kunnen nu met een druk op de knop verstuurd worden.

De verbeteringen van de media-functionaliteit zitten vooral in het verbeteren van de camerafunctie. Ook is de browser onder handen genomen. Verder zijn er nog een paar kleine veranderingen welke niet goed af te lezen zijn op het gelekte screenshot van de changelog.

BB OS 5.0 Changelog 

Bron: Gizmodo

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters