Blackberry telefoons gaan de Chinese markt op

Het Canadese bedrijf Research in Motion (RIM) heeft na acht jaar onderhandelen eindelijk toestemming gekregen van het Chinese ministerie van Informatie en Industrie om zijn smartphones in het communistische land te mogen verkopen.

Tweakers bericht dat de eerste 8700G`s in augustus in de winkels zullen liggen in China. Hiermee heeft RIM meer dan 1 miljard potentiële klanten die nu voorzien kunnen worden van een speciale Chinese editie van de 8700G. Het bedrijf zou al een kleine vijfduizend bestellingen vanuit China binnen hebben, met name van zakelijke klanten en buitenlandse multinationals met kantoren in het Aziatische land.

De carrier van RIM zal de Chinese telecom provider China Mobile worden die een groot deel van de markt bezit in China. RIM zal vooralsnog zelf de 8700G gaan produceren echter zijn er plannen om in de toekomst de productie over te hevelen naar China en die uit handen te geven aan China Mobile. Hierdoor kunnen grotere marges behaald worden en zal de productiekosten ook sterk dalen. Het heeft in totaal meer dan 8 jaar, de nodige juridische procedures en een sloot aan geld gekost, om RIM in het sterk communistische land te krijgen maar de toekomst is vooralsnog rooskleurig voor RIM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters