Blackberry telefoons gaan de Chinese markt op

Het Canadese bedrijf Research in Motion (RIM) heeft na acht jaar onderhandelen eindelijk toestemming gekregen van het Chinese ministerie van Informatie en Industrie om zijn smartphones in het communistische land te mogen verkopen.

Tweakers bericht dat de eerste 8700G`s in augustus in de winkels zullen liggen in China. Hiermee heeft RIM meer dan 1 miljard potentiële klanten die nu voorzien kunnen worden van een speciale Chinese editie van de 8700G. Het bedrijf zou al een kleine vijfduizend bestellingen vanuit China binnen hebben, met name van zakelijke klanten en buitenlandse multinationals met kantoren in het Aziatische land.

De carrier van RIM zal de Chinese telecom provider China Mobile worden die een groot deel van de markt bezit in China. RIM zal vooralsnog zelf de 8700G gaan produceren echter zijn er plannen om in de toekomst de productie over te hevelen naar China en die uit handen te geven aan China Mobile. Hierdoor kunnen grotere marges behaald worden en zal de productiekosten ook sterk dalen. Het heeft in totaal meer dan 8 jaar, de nodige juridische procedures en een sloot aan geld gekost, om RIM in het sterk communistische land te krijgen maar de toekomst is vooralsnog rooskleurig voor RIM.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters