BlackBerry toont twee telefoons in Barcelona

BARCELONA – Hij heeft maar een scherm van 3.5 inch groot en moet toch het nieuwe vlaggenschip van BlackBerry worden. Het Canadese bedrijf presenteert de Q20 op het Mobile World Congress in Barcelona. Op de Q20 zit een ouderwets qwerty-toetsenbord, waar BlackBerry zo bekend om staat. Vandaar ook dat kleine scherm.

BlackBerry toont twee telefoons in Barcelona new blackberry z3
De BlackBerry Z3

Hiermee hoopt BlackBerry een aantal oude klanten weer terug te halen. Het scherm is daardoor niet al te groot, met zijn 3.5 inch. Toch is dat het grootste scherm dat ooit op een smartphone met qwerty-toetsenbord heeft gezeten. BlackBerry voorspelt dat de Q20 in de tweede helft van dit jaar op de markt komt.

“Tijdens de eerste negentig dagen bij BlackBerry hoorde ik veel verhalen van onze klanten over dat de knoppen en het trackpad een essentieel onderdeel zijn van de qwerty-belevenis. Ik kan die klanten bij deze laten weten dat we hun verhoren hebben gehoord”, vertelt bestuursvoorzitter John Chen. “Deze smartphone is er voor hun. Met de Q20 krijg je de tastbare knoppen en trackpad die zo gewillig is in combinatie met de beste maildienst, toetsenbord en levensduur van de batterij.”

BlackBerry heeft in Barcelona ook de Z3 getoond aan de wereldpers. Het toestel moet omgerekend 145 euro gaan kosten, wat hem het goedkoopste toestel maakt dat op BlackBerry 10 draait. De Z3 is de eerste BlackBerry die door Foxconn is gefabriceerd.

De Z3 droeg tijdens zijn ontwikkeling codenaam Jakarta, en dat verklapt direct in welk land het apparaat het eerst de markt op gaat. De touchscreentelefoon moet in april in Indonesi├ź in de schappen liggen. Er komt geen lte-versie van de Z3. Het scherm heeft een grootte van 5 inch en het toestel draait op BlackBerry 10.2.1.

De dualcore Snapdragon 400-processor levert 1.2 GHz en het apparaat heeft 1.5 GB RAM aan werkgeheugen. Voor opslag is er 8 GB gereserveerd en het is nog onduidelijk of dat verder aangevuld kan worden door middel van een microSD-kaart. De camera’s schieten in 5 en 1,1 MP en de Z3 beschikt over een FM-ontvanger voor de radioliefhebbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. iBenshi -

    Ik zie die Q20 wel zitten. 3,5 inch scherm is meer dan zat, fysiek toetsenbord is echt heerlijk en ik ben blij dat de fysieke knoppen en het trackpad ook weer terug komen. De Z3 ziet er mooi uit. Ik hoop dat ze hem voor die prijs ook in Nederland gaan uitbrengen. Daar is denk ik nog wel markt voor.

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters