Blackberry-verkoop stort in bij Amerikaanse telco, Android stijgt

Als je een jaar geleden een smartphone wilde kopen bij de Amerikaanse telco Verizon, kreeg je een Blackberry. Nu deze provider ook Android-telefoons verkoopt, is de verkoop van Blackberry’s compleet ingestort.

blackberryverkoop verizon

Een jaar geleden was RIM nog goed voor 90 procent van de smartphoneverkopen bij Verizon. Blackberry deed weinig om die positie te behouden of te versterken. Updates stelden niet veel voor en werden maar af en toe uitgebracht. RIM, de producent van Blackberry, liep toch wel vanzelf binnen met de verkoop van zijn populaire slimme telefoons.

Maar toen gebeurde er iets bij Verizon. De telco besloot Android te omarmen en nam een aantal telefoons in zijn aanbod op, dat op het mobiele besturingssysteem van Google loopt. Een flinke reclamecampagne werd er aan gewijd.

Als gevolg hiervan zijn de verhoudingen in de smartphoneverkoop bij Verizon grondig gewijzigd. Slechts twintig procent van de verkochte smartphones is nu nog een Blackberry. En de rest van de markt is bijna geheel voor Android. Met de Motorola Droid aan top. Veertig procent van alle Amerikaanse Motorola Droid’s komen van Verizon.

Amerikaanse analisten vinden dat RIM het aan zichzelf te wijten heeft, door het besturingssysteem niet grondig te herzien. ,,Het OS voelt ouder aan dan oerbomen in CaliorniĆ«”, schrijft eentje. Blackberry voldoet niet meer aan het beeld wat consumenten hebben van een modern OS. Hoewel OS6 wel wat lichte verbeteringen brengt voor het platform, heeft Blackberry nu een groter probleem in Amerika: het oubollige imago. Ook is de hardware verouderd ten opzichte van andere smartphones, die veelal snellere processoren en meer geheugen hebben.

Bron: neowin

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters