Blackberry-verkoop stort in bij Amerikaanse telco, Android stijgt

Als je een jaar geleden een smartphone wilde kopen bij de Amerikaanse telco Verizon, kreeg je een Blackberry. Nu deze provider ook Android-telefoons verkoopt, is de verkoop van Blackberry’s compleet ingestort.

blackberryverkoop verizon

Een jaar geleden was RIM nog goed voor 90 procent van de smartphoneverkopen bij Verizon. Blackberry deed weinig om die positie te behouden of te versterken. Updates stelden niet veel voor en werden maar af en toe uitgebracht. RIM, de producent van Blackberry, liep toch wel vanzelf binnen met de verkoop van zijn populaire slimme telefoons.

Maar toen gebeurde er iets bij Verizon. De telco besloot Android te omarmen en nam een aantal telefoons in zijn aanbod op, dat op het mobiele besturingssysteem van Google loopt. Een flinke reclamecampagne werd er aan gewijd.

Als gevolg hiervan zijn de verhoudingen in de smartphoneverkoop bij Verizon grondig gewijzigd. Slechts twintig procent van de verkochte smartphones is nu nog een Blackberry. En de rest van de markt is bijna geheel voor Android. Met de Motorola Droid aan top. Veertig procent van alle Amerikaanse Motorola Droid’s komen van Verizon.

Amerikaanse analisten vinden dat RIM het aan zichzelf te wijten heeft, door het besturingssysteem niet grondig te herzien. ,,Het OS voelt ouder aan dan oerbomen in Caliornië”, schrijft eentje. Blackberry voldoet niet meer aan het beeld wat consumenten hebben van een modern OS. Hoewel OS6 wel wat lichte verbeteringen brengt voor het platform, heeft Blackberry nu een groter probleem in Amerika: het oubollige imago. Ook is de hardware verouderd ten opzichte van andere smartphones, die veelal snellere processoren en meer geheugen hebben.

Bron: neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Arbeider -

  Het duur niet lang en dan gaat RIM ook in Nederland onderuit. Een half jaar geleden wou iedere puber een BB om er bij te horen. Maar tegenwoordig hebben de rijke kids een iPhone of Android en de arme een BB. Let maar op wat er van de zomer gebeurd, het moment voor de schoolgaande generatie om het contract te verlengen, dan is het over en uit met BB.

 2. Hans -

  Persoonlijk zie ik ze liever allemaal blijven bestaan met een redelijk marktaandeel, dat houdt de concurrentie scherp. Welk platform je voorkeur ook is, ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Op dit moment heb ik de HTC Desire Z maar ik ben er echt niet kapot van (ook niet van Android) hoewel de meeste reviews over dit toestel alleen maar positief zijn. Dat krijg je nou als je alles oppervlakkig bekijkt en iedereen lult elkaar maar na.

 3. Android4ever -

  Tjsa, als je niet meegaat met de tijd dan verneem je dit vanzelf, wel arrogant eigenlijk om te denken dat je gewoon binnen kan lopen. Hopelijk streeft Android de Iphone ook nog voorbij dan zijn we daar ook weer vanaf.:Y

 4. Gast -

  Nokia is nooit echt populair geweest in de VS. Het hele bedrijf staat echter onder grote druk. Kijk eens voor de gein naar de koers van het aandeel sinds 3 jaar (en vergelijk met concurrentie). De CEO van Nokia is natuurlijk ook niet zonder reden onlangs ontslagen.

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters