Blackberry-verkoop stort in bij Amerikaanse telco, Android stijgt

Als je een jaar geleden een smartphone wilde kopen bij de Amerikaanse telco Verizon, kreeg je een Blackberry. Nu deze provider ook Android-telefoons verkoopt, is de verkoop van Blackberry’s compleet ingestort.

blackberryverkoop verizon

Een jaar geleden was RIM nog goed voor 90 procent van de smartphoneverkopen bij Verizon. Blackberry deed weinig om die positie te behouden of te versterken. Updates stelden niet veel voor en werden maar af en toe uitgebracht. RIM, de producent van Blackberry, liep toch wel vanzelf binnen met de verkoop van zijn populaire slimme telefoons.

Maar toen gebeurde er iets bij Verizon. De telco besloot Android te omarmen en nam een aantal telefoons in zijn aanbod op, dat op het mobiele besturingssysteem van Google loopt. Een flinke reclamecampagne werd er aan gewijd.

Als gevolg hiervan zijn de verhoudingen in de smartphoneverkoop bij Verizon grondig gewijzigd. Slechts twintig procent van de verkochte smartphones is nu nog een Blackberry. En de rest van de markt is bijna geheel voor Android. Met de Motorola Droid aan top. Veertig procent van alle Amerikaanse Motorola Droid’s komen van Verizon.

Amerikaanse analisten vinden dat RIM het aan zichzelf te wijten heeft, door het besturingssysteem niet grondig te herzien. ,,Het OS voelt ouder aan dan oerbomen in Caliornië”, schrijft eentje. Blackberry voldoet niet meer aan het beeld wat consumenten hebben van een modern OS. Hoewel OS6 wel wat lichte verbeteringen brengt voor het platform, heeft Blackberry nu een groter probleem in Amerika: het oubollige imago. Ook is de hardware verouderd ten opzichte van andere smartphones, die veelal snellere processoren en meer geheugen hebben.

Bron: neowin

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters