BlackBerry verlengt T-Mobiles licentie niet

De relatie tussen BlackBerry en T-Mobile is tot een dieptepunt gekomen. De Canadese telefoonfabrikant levert niet langer telefoons aan de Duitse mobiele telefoonprovider.

BlackBerry-CEO John Chen blijft langer chen

In februari raakte de verstandshouding tussen BlackBerry en T-Mobile ernstig bekoeld toen bleek dat de provider een kortingsactie op stelten had gezet voor haar BlackBerry-klanten. T-Mobile bood haar klanten een korting van 200 dollar, omgerekend 145 euro, als ze hun BlackBerry-toestellen zouden inwisselen voor andere merken.

BlackBerry-CEO John Chen keurde dat in een giftige reactie zeer af. Sindsdien is de relatie tussen de twee partijen ernstig bekoeld en dat heeft nu zijn climax bereikt.

De licentie die T-Mobile heeft om telefoons van BlackBerry aan te bieden verloopt op 25 april. De fabrikant heeft nu echter besloten deze overeenkomst niet te verlengen.

“Jarenlang hadden we een goede werkrelatie met T-Mobile”, vertelt bestuursvoorzitter Chen in een persbericht. “Helaas wijken onze strategieën nu van elkaar af. Daarom moeten we handelen in wat het beste is voor BlackBerry-klanten. Hopelijk kunnen we weer met T-Mobile samenwerken als onze strategieën gelijk zijn”, vervolgt hij diplomatiek.

“We zijn onze loyale BlackBerry-klanten enorm dankbaar. We gaan er alles aan doen om onze ondersteuning bij jullie huidige provider zo goed mogelijk op peil te houden of om jullie overstap naar een andere provider zo goed mogelijk te laten verlopen.”

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters