BlackBerry verwerkt 100 miljard PING-berichten per maand

Tijdens een social networking session op het BlackBerry World congress heeft RIM enkele interessante cijfers gemeld over het gebruik van BlackBerry Messenger. Maandelijks versturen zo’n 43 miljoen BlackBerry Messenger-gebruikers gezamenlijk 100 miljard berichten.

BlackBerry Messenger

In een sessie van RIM over social networking heeft de BlackBerryfabrikant wat statistieken gegeven over het FaceBook- en BlackBerry Messengergebruik op BlackBerrytoestellen. Ook heeft RIM nog wat aankondigingen gedaan over de nieuw aankomende FaceBook en Twitter applicatie.

Dat pingen erg populair is, en vooral onder de jeugd, was al langer bekend en dat blijkt wel als je nagaat dat maandelijks 43 miljoen actieve BlackBerry Messenger (BBM) gebruikers gezamelijk 100 miljard BBM-berichten naar elkaar sturen. Van deze 43 miljoen gebruikers verstuurt meer dan 70% dagelijks een of meerdere berichten.

Het afgelopen jaar is het gebruik van social media op telefoons het snelst gestegen vergeleken met andere internet services op mobiele toestellen. RIM verwacht dat die groei voorlopig nog zal doorzetten. Wat ook opvalt in social media is dat de grootste groei komt uit het gebruik van mobiele apparaten. Maandelijks zijn er 33,4 miljoen BlackBerrygebruikers actief op FaceBook.

Deze maand zal er een nieuwe FaceBook-applicatie voor BlackBerrytoestellen uitkomen die zorgt dat FaceBook Chat wordt meegenomen in de BlackBerry push notifications. Verder krijgt de applicatie een nieuw menu om alles sneller bereikbaar te maken.

Naast de FaceBook-applicatie krijgt ook de standaard Twitter-applicatie voor BlackBerry een update naar versie 2.0. Deze week moet de bètaversie nog uitkomen. De grootste verandering is een nieuwe UI en betere integratie van GPS locatie. Een andere verandering is dat gebruikers overal vanuit de navigatiebalk Twitterberichten kunnen versturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. klopt100procent -

  hahaha klopt zeker wel ja maat wat denk je de mensen die ik ken lullen dood op zo'n ding oftewel die typen veel berichten en geen 100 200 300 maar veel meer die ik ken dus die cijfers kloppen die harddd!! wel hoor….:P

  adiosss:Y

 2. Kloptzekerwetenwel -

  @Kloptvolgensmijniet
  Jij beweert dat de gemiddelde ping-gebruiker geen 100 berichtjes per dag kan sturen, oftewel zo'n 3 à 4 per uur. Ik heb geen idee of jij zelf een BlackBerry hebt (ik zelf trouwens niet), maar een ongelofelijk groot aantal mensen dat ik ken heeft een BlackBerry, en ik zou het nog geloven als zij 200 berichtjes per dag zouden versturen. Vaak twitteren, facebooken, IM'en en Pingen zij als ze gewoon met iemand in gesprek zijn, tijdens en tussen de lessen door, als ze winkelen, wandelen, of wat dan ook. Ook wordt er bij pingen heel vaak op enter gedrukt, wat dus betekent dat er meerdere berichtjes worden gestuurd om één ding duidelijk te maken.

  Deze cijfers kloppen toch echt wel. :Y

 3. Kloptvolgensmijniet -

  Hmmm, dit klopt niet helemaal wat ze zeggen. Aangezien er 43 miljoen gebruikers zijn die maandelijks 100.000 miljoen(=100 miljard) berichten sturen komt dit neer op zon 2325 berichten per maand per gebruiker. Ongeveer zon 77 per dag, dus ongeveer 3 per uur. Verderop word beweerd dat 70% dagelijks 1 of meerdere berichtjes per dag stuurt(pak een beet dus, 43 miljoen x 0,70 x 30 dagen = 900 miljoen(=0,9miljard) berichten per maand. Zou betekenen dat de gemiddelde pinger 100 berichtjes per dag moet sturen. Klopt volgens mij niet 😉

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters