BlackBerry verwerkt 100 miljard PING-berichten per maand

Tijdens een social networking session op het BlackBerry World congress heeft RIM enkele interessante cijfers gemeld over het gebruik van BlackBerry Messenger. Maandelijks versturen zo’n 43 miljoen BlackBerry Messenger-gebruikers gezamenlijk 100 miljard berichten.

BlackBerry Messenger

In een sessie van RIM over social networking heeft de BlackBerryfabrikant wat statistieken gegeven over het FaceBook- en BlackBerry Messengergebruik op BlackBerrytoestellen. Ook heeft RIM nog wat aankondigingen gedaan over de nieuw aankomende FaceBook en Twitter applicatie.

Dat pingen erg populair is, en vooral onder de jeugd, was al langer bekend en dat blijkt wel als je nagaat dat maandelijks 43 miljoen actieve BlackBerry Messenger (BBM) gebruikers gezamelijk 100 miljard BBM-berichten naar elkaar sturen. Van deze 43 miljoen gebruikers verstuurt meer dan 70% dagelijks een of meerdere berichten.

Het afgelopen jaar is het gebruik van social media op telefoons het snelst gestegen vergeleken met andere internet services op mobiele toestellen. RIM verwacht dat die groei voorlopig nog zal doorzetten. Wat ook opvalt in social media is dat de grootste groei komt uit het gebruik van mobiele apparaten. Maandelijks zijn er 33,4 miljoen BlackBerrygebruikers actief op FaceBook.

Deze maand zal er een nieuwe FaceBook-applicatie voor BlackBerrytoestellen uitkomen die zorgt dat FaceBook Chat wordt meegenomen in de BlackBerry push notifications. Verder krijgt de applicatie een nieuw menu om alles sneller bereikbaar te maken.

Naast de FaceBook-applicatie krijgt ook de standaard Twitter-applicatie voor BlackBerry een update naar versie 2.0. Deze week moet de bètaversie nog uitkomen. De grootste verandering is een nieuwe UI en betere integratie van GPS locatie. Een andere verandering is dat gebruikers overal vanuit de navigatiebalk Twitterberichten kunnen versturen.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters