BlackBerry was totaal verrast door komst iPhone

BlackBerry was totaal overrompeld toen Apple met de iPhone kwam. De Canadese fabrikant wilde snel met een reactie op de baanbrekende smartphone komen, maar dat had desastreuse gevolgen.

BlackBerry was totaal verrast door komst iPhone Blackberry

Dit stelt Jim Balsillie volgens persbureau AP. Balsillie was in die periode de vice-bestuursvoorzitter van BlackBerry. Het is voor de eerste keer dat hij openlijk over zijn periode bij BlackBerry praat sinds hij in 2012 vertrok bij de fabrikant. Hij deed dit in een gesprek met Sean Silcoff en Jacquie McNish, de schrijvers van het nieuwe boek ‘Losing the signal. The spectacular rise and fall of BlackBerry’.

Balsillie vertelt onder andere dat hij na de introductie van de iPhone én de komst van de BlackBerry Storm wist dat BlackBerry de concurrentiestrijd niet aankon. De Storm was volgens hem goed voor ‘100 procent retourneringen’.

“Met de Storm wilden we te veel doen. Hij had een aanraakscherm en had nieuwe apps. Dit was allemaal in een enorm korte tijd tot stand gekomen en dat ging helemaal mis. Toen wist ik dat we niet mee konden komen op het gebied van high end-hardware.”

De doodsteek kwam volgens Balsillie toen AT&T en Apple de handen ineen sloegen. Apple kreeg toen vrij spel op het gebied van bandbreedte om diensten te ontwikkelen. “Dat was moeilijk. Het bedrijf ervoer dat echt als een schok”, meent hijs.

Ondertussen gebruikt de ex-topman van BlackBerry nog altijd een klassiek model van zijn voormalig werkgever: een Bold-smartphone. “Die zal je later uit mijn koude, dode handen moeten peuteren”, besluit Balsillie het gesprek.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters