BlackBerry was totaal verrast door komst iPhone

BlackBerry was totaal overrompeld toen Apple met de iPhone kwam. De Canadese fabrikant wilde snel met een reactie op de baanbrekende smartphone komen, maar dat had desastreuse gevolgen.

BlackBerry was totaal verrast door komst iPhone Blackberry

Dit stelt Jim Balsillie volgens persbureau AP. Balsillie was in die periode de vice-bestuursvoorzitter van BlackBerry. Het is voor de eerste keer dat hij openlijk over zijn periode bij BlackBerry praat sinds hij in 2012 vertrok bij de fabrikant. Hij deed dit in een gesprek met Sean Silcoff en Jacquie McNish, de schrijvers van het nieuwe boek ‘Losing the signal. The spectacular rise and fall of BlackBerry’.

Balsillie vertelt onder andere dat hij na de introductie van de iPhone én de komst van de BlackBerry Storm wist dat BlackBerry de concurrentiestrijd niet aankon. De Storm was volgens hem goed voor ‘100 procent retourneringen’.

“Met de Storm wilden we te veel doen. Hij had een aanraakscherm en had nieuwe apps. Dit was allemaal in een enorm korte tijd tot stand gekomen en dat ging helemaal mis. Toen wist ik dat we niet mee konden komen op het gebied van high end-hardware.”

De doodsteek kwam volgens Balsillie toen AT&T en Apple de handen ineen sloegen. Apple kreeg toen vrij spel op het gebied van bandbreedte om diensten te ontwikkelen. “Dat was moeilijk. Het bedrijf ervoer dat echt als een schok”, meent hijs.

Ondertussen gebruikt de ex-topman van BlackBerry nog altijd een klassiek model van zijn voormalig werkgever: een Bold-smartphone. “Die zal je later uit mijn koude, dode handen moeten peuteren”, besluit Balsillie het gesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Jan Smulders -

    Doodzonde. Maar wie weet, als mensen het licht eenmaal zien, kan BlackBerry weer een mooi marktaandeel bemachtigen. Er zijn velen die ios beu zijn. Het is de onwetendheid van de consument dat bb os10 op consumentenvlak nog niet echt van de grond is gekomen. De gebruikers zijn vol lof.

    1. Gerrrr -

      Nou als één van die BB10 gebruikers kan ik dat zeker beamen, wat een verschrikkelijk goed platform hebben ze neergezet zeg! Als ie op tijd af had geweest wow.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters