'BlackBerry wees verkoop in onderdelen af'

BlackBerry mag zichzelf dan wekenlang enigszins wanhopig in de verkoop hebben gezet, het was wel de bedoeling dat het bedrijf als geheel in andere handen zou overgaan voor een behoorlijk bedrag. Een verkoop van lucratieve onderdelen aan diverse bedrijven en de rest laten afsterven, zag het bedrijf niet zitten.

T-Mobile lanceert dinsdag Blackberry 9720 in Nederland blackberry 9720 smartphone

Apple, Cisco, Google, Lenovo en Microsoft hadden naar verluidt best belangstelling voor onderdelen van het bedrijf, en sommigen zaten achter de patenten van BlackBerry aan. Er was ook belangstelling voor de softwaredivisie van het Canadese bedrijf. Maar geen enkele koopjesjager had ook maar enige belangstelling voor het voortzetten van de smartphonedivisie van het bedrijf. Daarmee trok BlackBerry uiteindelijk maar de stekker uit het hele verkoopplan en werd besloten om alsnog zelfstandig verder te gaan.

Opsplitsen van het bedrijf als stukken taart onder de vele gegadigden was niet in het voordeel geweest van de aandeelhouders, werknemers, klanten en leveranciers van BlackBerry, melden anonieme bronnen aan Reuters. Overigens was de raad van bestuur van BlackBerry allerminst zeker of de Canadese regering dat überhaupt had toegestaan.

BlackBerry staat sinds enige tijd onder leiding van interim-CEO John Chen, die een nieuwe koers voor het noodlijdende bedrijf moet uitstippelen.

Bron: The Register

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters