BlackBerry weet in twee dagen tijd 15.000 apps voor OS 10 te verkrijgen

Fabrikant RIM heeft afgelopen weekend 15.000 app aanvragen binnen gekregen voor haar nieuwe OS. RIM hield een wedstrijd voor ontwikkelaars waarbij elke goedgekeurde app 100 dollar waard was.

Op 30 januari zal RIM haar nieuwe BlackBerry 10 OS daadwerkelijk aan de wereld gaan presenteren. De fabrikant zal naar verwachting het nieuwe OS met twee nieuwe toestellen gaan inluiden, de L-series en de N-series. Deze twee toestellen zullen naar verluid de Z10 en de X10 gaan heten zodra ze eind februari op de markt gaan komen. De verwachting is dat RIM in totaal zes nieuwe smartphones met het nieuwe OS in 2013 zal gaan lanceren.

Ondertussen komen er steeds meer details vrij van het nieuwe OS. Zo is duidelijk dat ondermeer Facebook, Twitter en LinkedIn al hun native apps klaar hebben staan voor het OS en ook navigatie en een gesproken assistent lijken in het nieuwe platform al verwerkt te zitten. BlackBerry 10 is bedoeld voor zowel zakelijke gebruikers als consumenten en kan beide omgevingen naadloos van elkaar scheiden. Ondertussen is de fabrikant vooral druk in de weer met het vullen van haar nieuwe applicatiewinkel.

Sinds mei 2012 loopt RIM al aan ontwikkelaars te paaien met gratis hardware en incentives voor nieuwe apps voor BlackBerry 10. Afgelopen weekend deed de fabrikant een laatste, succesvolle, poging om nog meer apps voor de lancering binnen te krijgen. De fabrikant organiseerde zogenaamde Protathons waarbij ontwikkelaars aangemoedigd werden om hun Android-apps om te toveren voor BlackBerry 10. Elke goedgekeurde en ingediende app was 100 dollar waard en daarnaast maakte je ook kans op gratis hardware zodra de nieuwe line-up op de markt kwam.

De actie bleek succesvol aangezien 15.000 apps ingediend werden in twee dagen tijd. Onduidelijk is nog hoeveel apps er precies zullen zijn tijdens de launch van het nieuwe OS, daar waar andere ontwikkelaars eerder al apps hebben ingediend en niet alle 15.000 apps ook door RIM goedgekeurd zullen gaan worden van afgelopen weekend. Desondanks neemt het optimisme over het nieuwe OS toe en lijken ook investeerders steeds meer vertrouwen te hebben in het succes van BlackBerry 10, zo getuigen de beurskoers van RIM de afgelopen drie maanden.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters