BlackBerry weet weer winst te maken

BlackBerry heeft haar kwartaalcijfers over het vierde kwartaal van 2012 losgelaten. De fabrikant weet weer een kleine winst te noteren en laat daarnaast weten dat het een miljoen BlackBerry 10-smartphones heeft verscheept.

Uit het persbericht (pdf) van BlackBerry blijkt dat de fabrikant betere cijfers weet op te kalken dan eerder verwacht. Analisten gingen uit van een verlies bij de fabrikant, maar het oude RIM wist een winst in het vierde kwartaal van 2012 te noteren van 94 miljoen dollar bij een omzet van 2.7 miljard dollar. Wat opvalt is dat de gros van de omzet uit Europa en het midden-oosten komt en niet uit Amerika. In totaal is Amerika maar voor een kwart verantwoordelijk voor de omzet bij de fabrikant. Ook zag BlackBerry haar marge stijgen tot 40 procent gemiddeld in het afgelopen kwartaal.

BlackBerry weet ook te melden dat het 1 miljoen BlackBerry 10-smartphones heeft verscheept. Dit is echter niet representatief voor de totale afzet van OS 10-smartphones aangezien de kwartaalcijfers maar drie weken rekening houden met de verkoop van deze nieuwe line-up. De overige maanden vallen over het eerste kwartaal van 2013 waarvan de cijfers later dit jaar gepubliceerd van zullen gaan worden. De fabrikant weet wel melding te maken van het aantal PlayBook verkopen; in totaal zijn er 370.000 in het afgelopen kwartaal verscheept.

BlackBerry is wel 3 miljoen betalende klanten kwijtgeraakt in het afgelopen kwartaal. Daar waar het een kwartaal eerder nog 79 miljoen klanten wereldwijd had, zijn dat er nu 76 miljoen nog. In totaal heeft BlackBerry 6 miljoen smartphones weten te slijten in het afgelopen kwartaal. Analisten reageren vooralsnog neutraal op het nieuws; het aandeel staat momenteel een halve procent hoger op het moment van schrijven.

BlackBerry Z10 zwart 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters