BlackBerry werkt aan nieuwe PlayBook

BlackBerry werkt aan een nieuwe PlayBooktablet. Hoewel CEO Thorsten Heins onlangs de ontwikkeling opvolger van de tablet een lage prioriteit heeft gegeven, meldde directeur productmanagement Mike Al Mefleh dat er toch een aankomt, en wel dit jaar.

BlackBerry PlayBook

Mike Al Mefleh maakte zijn opmerkingen in Dubai tijdens een conferentie. Hij meldde dat er dit jaar zes BlackBerry-apparaten aan komen, en een nieuwe PlayBook. Wellicht wordt dit een tien-inch model. De huidige PlayBook meet zeven inch in diameter.

De BlackBerrymedewerkers op de conferentie wilden niet onthullen wanneer de nieuwe tablet wordt gelanceerd. Maar één persoon in Dubai vertelde dat er eerst nog een BlackBerry 10 OS-update aankomt voor de PlayBook, ergens aan het einde van het tweede kwartaal. En één van de aanwezige software-ontwikkelaars vertelde tussen neus en lippen door dat hij werkte aan een BB10-app voor een tien-inch tablet.

De berichten zijn dus een beetje wisselend, en het valt niet helemaal uit te maken wie er nu gelijk heeft. In ieder geval lijkt de mogelijkheid een stuk groter dat BlackBerry ergens dit jaar met een nieuwe PlayBook uitkomt, die mogelijk een 10-inch diagonaal heeft. Die moet dan de huidige PlayBook opvolgen, die momenteel voor uitverkoopprijzen in de winkels ligt.

Bron: Technobuffalo

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters