BlackBerry werkt met Ford aan auto van de toekomst

BlackBerry is zeer succesvol met zijn eigen infotainment software voor auto’s. Nu gaat de smartphonefabrikant daar nog een stap verder in door een samenwerking met Ford aan te gaan.

BlackBerry

BlackBerry FordBlackBerry is een uitstekend voorbeeld van hoe een snel veranderende markt dominante spelers ten val kan brengen. Waar BlackBerry tien jaar geleden nog marktleider was met zijn mobiele telefoons, stond het Canadese merk het afgelopen jaar op het punt om met smartphones te stoppen. BlackBerry gaf vorige week nog aan dat het door gaat met zijn smartphones en kondigde zelfs een nieuw vlaggenschip aan. Toch ligt de focus van het bedrijf al lang niet meer op smartphones. De nieuwste modellen worden ontwikkeld door andere bedrijven. BlackBerry blijft wel verantwoordelijk voor zijn software. Dat is namelijk waar de fabrikant nog steeds wel enorm succesvol mee is: software voor bedrijven en producten.

Samenwerking met Ford

BlackBerry is een samenwerking met Ford aan gegaan. Uit die samenwerking komt wellicht de software voort die de eerste generatie van op de markt gebrachte zelfrijdende auto’s gaat aansturen. Het Canadese bedrijf kondigde gisteren aan dat het een team van ontwikkelaars en ingenieurs op het project heeft gezet. Het team gaat de autofabrikant helpen met het implementeren van BlackBerry’s software in nieuwe auto’s, waaronder BlackBerry’s QNX Neutrino besturingssysteem, zijn Certicom beveiligingstechnologie en andere oplossingen.

Transformatie

Ford gebruikt al BlackBerry’s QNX technologie in zijn auto’s, maar tot nu toe was Panasonic verantwoordelijk voor de implementatie. Naast de software voor infotainment systemen in auto’s gaat BlackBerry naar verwachting ook Ford helpen met ontwikkelen van software voor zelfrijdende auto’s. Een dergelijke samenwerking kan BlackBerry helpen in zijn transformatie van een hardwarebedrijf naar een softwarebedrijf. We gaan waarschijnlijk eerder dan je denkt al de eerste resultaten zien van de opvallende samenwerking.

Ambitieus

Ford is namelijk zeer ambitieus, en gaf eerder dit jaar al aan dat het in 2021 100,000 zelfrijdende taxi’s wil hebben verscheept. Daarnaast is het de bedoeling dat de eerste zelfrijdende Ford auto’s in 2015 ook aan de doorsnee consument worden verkocht. Om dat doel te bereiken heeft Ford het aantal medewerkers dat aan zelfrijdende auto’s werkt verdubbelt, van 150 naar 300. Naast Ford hebben onder andere Google, Baidu en Mercedes-Benz allemaal al aangegeven dat ze voor 2021 zelfrijdende auto’s op de markt willen brengen.

 

Bron: Inside BlackBerry

 

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

ios 11

De rekenmachine in iOS 11 faalt – gebruik ‘m dus niet lees verder

iOS 11.1

Zorgt de iOS 11.1 bug ervoor dat je de ‘i’ niet kunt typen? Zo los je het op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters