BlackBerry ziet licht aan het einde van de tunnel door BBM

BlackBerry heeft het afgelopen jaar verlies op verlies gedraaid, binnen korte tijd drie CEO’s versleten en de telefoons verkopen niet. Maar de huidige CEO John Chen ziet licht aan het eind van de tunnel, en wel door de messaging-app BBM die sinds kort ook voor iOS en Android beschikbaar zijn.

BBM Android en iOS

Uiteraard geeft Chen aan dat BlackBerry zich vooral op de zakelijke markt richt, en op het nog altijd unieke veiligheidsniveau dat alleen door BlackBerry’s kan worden gehaald. “BlackBerry kan gewoon niet zomaar vervangen worden”, meldt Chen. Zo heeft het Amerikaanse ministerie van defensie alleen toestemming gegeven om BlackBerry’s te gebruiken vanwege de veiligheid. “Laat je niet misleiden door de retoriek van de concurrentie dat zij een betere veiligheid bieden, of meer ervaring op dit gebied hebben dan BlackBerry.”

Chen meldt dat hij niet naar het roemruchte verleden van het Canadese bedrijf kijkt. BlackBerry was ooit oppermachtig, met smartphones die iedereen wilde hebben en software die vooral vanwege BBM erg populair was. Nu kijkt het bedrijf vooruit, naar de positie die het sterk gekrompen en verlieslijdende bedrijf in het nieuwe smartphonelandschap dient in te nemen. De samenwerking die onlangs is aangegaan met Foxconn, de grootste elektronicafabrikant in China en ver daarbuiten, geeft aan dat BlackBerry straks beter dan nu in staat is om de omloopsnelheid van nieuwe modellen te verhogen, meent Chen. Daardoor kunnen straks ook klanten in ontwikkelingslanden worden bediend.

Wat BBM betreft, merkt Chen op dat inmiddels veertig miljoen Android- en iPhonegebruikers deze app hebben geinstalleerd. En op termijn zal deze app ook geld moeten gaan opleveren voor BlackBerry, al vertelt Chen er niet bij hoe. Een prijs vragen voor de app of voor een soort abonnement lijkt de enige manier om geld in het laadje te brengen, maar het is onzeker hoe BBM het dan blijft doen terwijl er al talloze gratis of bijna-gratis alternatieven zijn, zoals WhatsApp of SnapChat.

Bron: The Verge

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters