‘iPhone gebruikers gaan massaal overstappen naar volgende BlackBerry’

Als je aan Blackberry denkt, denk je over het algemeen aan een zwart toestel met een fysiek toetsenbord. De toestellen waren vroeger het ultieme item om mee gezien te worden en vele sterren lieten zich fotograferen met de zwarte apparaatjes. Sinds de komst van Android en iOS is BlackBerry echter in een zwart gat gevallen met het fysiek toetsenbord en al. TCL, het bedrijf achter de BlackBerry merknaam, heeft echter hoop om dit om te keren en komt binnenkort met een Blackberry zonder het bekende keyboard.

Blackberry speelt mee, maar met andere kaarten

TCL probeert al een tijdje een grote comeback te maken met de vernieuwde Android BlackBerry’s. Tot nu toe lijkt dit nog niet al te veel vruchten te hebben afgeworpen en ze staan niet eens in de schaduw van Apple en Samsung. François Mahieu van TCL legt in een gesprek met Engadget echter uit dat Blackberry niet afgeschreven hoeft te worden omdat het niet nek aan nek met Samsung en Apple meestrijdt. Het bedrijf is er om mee te spelen op de markt, maar speelt met andere kaarten.

BlackBerry

Batterij, veiligheid en duurzaamheid

Mahieu doelt hiermee op het feit dat BlackBerry voornamelijk staat voor een lange batterijlevensduur, veiligheid en duurzaamheid. Dit in tegenstelling tot andere smartphonemakers waar het vooral om design en de nieuwste features draait.

Blackberry zonder fysiek toetsenbord in oktober

In het gesprek met Engadget onthult Mahieu dat we ergens in oktober een Blackberry toestel kunnen verwachten zonder het bekende fysieke toetsenbord. Deze zal dus alleen een touch display krijgen. Om het toestel te differentiëren wordt gewerkt aan een batterij die langer dan 26 uur meegaat en krijgt het toestel een IP67 certificering. Hiermee wordt het bestand tegen water en stof.

BlackBerry

Nieuw toestel zou Galaxy en iPhone gebruikers lokken

Mahieu geeft zelfs aan dat hij verwacht een aantal Galaxy en iPhone gebruikers af te snoepen van de gevestigde orde. De stevigheid en duurzaamheid van het nieuwe toestel zouden de grote verkooppunten zijn, waardoor het toestel het nog lang volhoudt nadat een iPhone het al begeven heeft. Het bedrijf zou een omzet van in de miljoenen aan toestel verkopen verwachten.

Genoeg features om te concurreren?

We zijn benieuwd wat ervan terecht zal komen. Tegenwoordig willen gebruikers veelal een blinkend toestel met de laatste features en staan waterdichtheid en stofbestendigheid niet op nummer één. Wel is het zo dat een grote batterij toch wel wat mensen zou kunnen trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Henk -

    Ik heb zelf een iPhone maar ik vind Black Berry mooiere toestellen dan de iPhone en ik denk dat ik overstap als ze met een mooi snel toestel uit komen .

  2. Paul -

    Ik ben allang terug met de BlackBerry DTEK60… Gewoon top telefoon met Android draait als een tierelier en super stereo geluid uit de 4 jbl luidsprekers!!

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters