''BlackBerrymaker RIM zou zichzelf in tweeën willen splitsen''

De noodlijdende BlackBerrymaker RIM zou zichzelf in twee bedrijven willen splitsen, meldt The Sunday Times.

RIM kantoor

RIM biedt twee belangrijke producten: hardware zoals de BlackBerry’s en de PlayBooktablets, en het messaging-netwerk. Die twee bedrijven zouden los van elkaar verder kunnen gaan.

Een en ander is voorgesteld door de strategische analisten van JP Morgan en RBC Capital, die door RIM zijn ingehuurd om scenario’s voor de toekomst te bedenken. De BlackBerry’s verkopen wereldwijd niet echt meer, sinds de iPhone en de Androidtelefoons een grote vlucht hebben genomen. Het marktaandeel holt achteruit, de beurskoers ook en nieuwe producten zoals de tablet PlayBook lijken de consument ook niet echt aan te spreken.

Het gekke is dat er steeds minder telefoons worden verkocht, maar de beveiligde berichtendienst van het bedrijf trekt daarentegen juist steeds meer klanten. Tientallen miljoenen mensen, waaronder veel bedrijven en overheidsdiensten zoals politie- en brandweerkorpsen, maken gebruik van de BB Messenger.

The Sunday Times meldt dat Amazon en Facebook als mogelijke kopers van de smartphonedivisie worden beschouwd, maar sluit niet uit dat in plaats daarvan de populaire berichtendienst wordt verkocht. Ook zou de berichtendienst, die nu nog exclusief voor BlackBerrytelefoons is bestemd, ‘geopend’ kunnen worden voor bezitters van een iPhone of Androidtelefoon, zodat RIM meer inkomsten uit deze dienst kan krijgen.

Een derde optie is een stuk van het bedrijf aan een ander bedrijf verkopen, zodat er met een flinke financiële injectie weer kan worden ingezet op een gezonde toekomst voor het bedrijf. Hierbij wordt nadrukkelijk naar Microsoft gekeken.

De krant noemt geen bronnen voor deze informatie. Gezien de penibele financiële situatie waarin RIM zich bevindt, en de teruglopende beurskoers van het bedrijf, zal het waarschijnlijk niet al te lang meer duren voordat er een wijziging van het huidige beleid wordt aangekondigd.

RIM heeft inmiddels het volgende statement afgegeven omtrent deze geruchten: ““RIM has hired advisers to help the Company examine ways to leverage the BlackBerry platform through partnerships, licensing opportunities and strategic business model alternatives. As Thorsten said on the Company’s fourth-quarter earnings call, ‘We believe the best way to drive value for our stakeholders is to execute on our plan to turn the company around.’ This remains true.”

Bron: Reuters

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters