''BlackBerrymaker RIM zou zichzelf in tweeën willen splitsen''

De noodlijdende BlackBerrymaker RIM zou zichzelf in twee bedrijven willen splitsen, meldt The Sunday Times.

RIM kantoor

RIM biedt twee belangrijke producten: hardware zoals de BlackBerry’s en de PlayBooktablets, en het messaging-netwerk. Die twee bedrijven zouden los van elkaar verder kunnen gaan.

Een en ander is voorgesteld door de strategische analisten van JP Morgan en RBC Capital, die door RIM zijn ingehuurd om scenario’s voor de toekomst te bedenken. De BlackBerry’s verkopen wereldwijd niet echt meer, sinds de iPhone en de Androidtelefoons een grote vlucht hebben genomen. Het marktaandeel holt achteruit, de beurskoers ook en nieuwe producten zoals de tablet PlayBook lijken de consument ook niet echt aan te spreken.

Het gekke is dat er steeds minder telefoons worden verkocht, maar de beveiligde berichtendienst van het bedrijf trekt daarentegen juist steeds meer klanten. Tientallen miljoenen mensen, waaronder veel bedrijven en overheidsdiensten zoals politie- en brandweerkorpsen, maken gebruik van de BB Messenger.

The Sunday Times meldt dat Amazon en Facebook als mogelijke kopers van de smartphonedivisie worden beschouwd, maar sluit niet uit dat in plaats daarvan de populaire berichtendienst wordt verkocht. Ook zou de berichtendienst, die nu nog exclusief voor BlackBerrytelefoons is bestemd, ‘geopend’ kunnen worden voor bezitters van een iPhone of Androidtelefoon, zodat RIM meer inkomsten uit deze dienst kan krijgen.

Een derde optie is een stuk van het bedrijf aan een ander bedrijf verkopen, zodat er met een flinke financiële injectie weer kan worden ingezet op een gezonde toekomst voor het bedrijf. Hierbij wordt nadrukkelijk naar Microsoft gekeken.

De krant noemt geen bronnen voor deze informatie. Gezien de penibele financiële situatie waarin RIM zich bevindt, en de teruglopende beurskoers van het bedrijf, zal het waarschijnlijk niet al te lang meer duren voordat er een wijziging van het huidige beleid wordt aangekondigd.

RIM heeft inmiddels het volgende statement afgegeven omtrent deze geruchten: ““RIM has hired advisers to help the Company examine ways to leverage the BlackBerry platform through partnerships, licensing opportunities and strategic business model alternatives. As Thorsten said on the Company’s fourth-quarter earnings call, ‘We believe the best way to drive value for our stakeholders is to execute on our plan to turn the company around.’ This remains true.”

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters