Blackphone-alternatief Privacy Phone is een stuk goedkoper

Het aantal telefoonfabrikanten dat zich specialiseert in het maken van privacyvriendelijke smartphones begint te groeien. Na Blackphone is er nu ook de Privacy Phone, die een stuk goedkoper is.

Blackphone-alternatief Privacy Phone is een stuk goedkoper privacyphone
De Privacy Phone van FreedomPop

Vorige week werd bekend dat de Blackphone omgerekend zo’n 460 euro gaat kosten. Voorts zijn er nog allerlei applicaties die moederbedrijf Silent Circle beschikbaar stelt, als je de portemonnee trekt.

Concurrent FreedomPop pakt het wat anders aan. Haar nieuwe telefoon, de Privacy Phone, is gebaseerd op een Samsung Galaxy II. State of the art is het apparaat dus niet. Dat zie je terug in de prijs. Omgerekend zal het toestel een kleine 140 euro gaan kosten. Je krijgt dan een kwartaal lang een maandelijkse databundel van 500 MB en je kunt in die periode onbeperkt bellen en berichten sturen. In de Verenigde Staten kost daarna een abonnement 10 dollar per maand.

Je kunt onder andere betalen met Bitcoins, om je anonimiteit nog beter te waarborgen. De belletjes en berichtjes zijn versleuteld in een 128-bit encryptie. Al het internetverkeer wordt door een versleuteld VPN-netwerk geleid.

“Met het oog op de recente schendingen van privacy van burgers via sociale netwerken en telefoons, wordt privacy steeds belangrijker voor Amerikanen. We hebben allemaal het recht om anoniem met elkaar te communiceren”, vindt de chief operating officer van FreedomPop, Steven Sesar, tegen TechCruch.

“Grote fabrikanten zijn niet flexibel en hebben niet het verlangen of de creativiteit om in de privacy van haar klanten te investeren. Met die aanpak zijn wij het niet eens. Het voelde alsof het aan ons was om voor deze service voor een betaalbare prijs te zorgen.”

Het is nog niet bekend wanneer de Privacy Phone in Nederland op de markt verschijnt. Vorige week werd bekend dat KPN de Blackphone opneemt in haar assortiment.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters