Blauwe Nokia Lumia 900 verkoopt goed in Amerika

De baas van de Amerikaanse telco AT&T, die in dat land de Nokia Lumia 900 verkoopt, meldt dat de verkoopresultaten na enkele dagen boven verwachting zijn. Het toestel is her en der zelfs uitverkocht. Vooral de blauwe variant is populair.

Nokia Lumia 900 MWC 2012

Nokia en Microsoft hebben er dan ook alles aan gedaan om een hype te creƫren rond het toestel. Het werd op spectaculaire wijze gelanceerd met popdiva Nicki Minaj die een gratis optreden weggaf op Times Square in New York. Waarbij de Lumia 900 de hoofdrol speelde.

Ook kan meespelen dat het toestel erg goedkoop is. Het wordt in Amerika voor 99 dollar bij een telefooncontract verkocht. Dat is minder dan de onderdelen van het toestel feitelijk kosten, hebben blogs berekend; aan de onderdelen alleen al is Nokia meer dan tweehonderd dollar per toestel kwijt.

Wat ook wellicht zal helpen bij de stevige verkoopcijfers, is het gegeven dat Nokia tienduizend Lumia’s 900 heeft weggegeven aan AT&T-personeel. Om ze vertrouwd te maken met het toestel, werd erbij gezegd; zo kunnen de medewerkers in AT&T-winkels hun klanten goed adviseren, omdat ze het toestel zelf gebruiken en er zo alles van weten.

De mooie verkoopresultaten van AT&T weerspiegelen die van webwinkel Amazon, waar de zwarte en blauwe versie van het nieuwe Windows Phone-vlaggenschip van Nokia al een paar dagen bovenaan het rijtje populairste telefoons prijken. Als de verkoopcijfers zo doorzetten als in de eerste dagen, zou Nokia weleens een miljoen toestellen in een maand of drie kunnen verkopen. Waarmee het merk een zeer succesvolle rentree op de Amerikaanse markt zou beleven.

Bron: WM Poweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Anoniem -

  Het is wel jammer voor Elop dat de N9 tot dit moment beter is verkocht dan de Lumia 800. Terwijl ze bewust de prijs veel hoger hebben gedaan en hem in minder landen hebben uitgebracht.
  link: http://communities-dominate.blogs.com/brands/2012/01/how-many-lumia-sales-as-nokia-and-microsoft-ashamed-to-reveal-number-lets-count-and-compare-to-n9-me.html

  De verhouding is N9:lumia –> 3:1 !
  Echt ongelovelijk dat Elop op deze manier Nokia in afhankelijkheid van Windows wil brengen. Als ik een hoge functie bij Nokia zou hebben gehad zou ik hem nooit hebben aangenomen.

 2. Graif -

  Dat konden Microsoft en Nokia ook wel gebruiken. Ik hoop dat het een succes wordt. Drie concurrerende systemen is voor ons als consumenten beter dan twee concurrerende systemen.

Nokia 7 2018

Vijf nieuwe Nokia smartphones onthuld: van flagship tot budgetmodel lees verder

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters