Blauwe Nokia Lumia 900 verkoopt goed in Amerika

De baas van de Amerikaanse telco AT&T, die in dat land de Nokia Lumia 900 verkoopt, meldt dat de verkoopresultaten na enkele dagen boven verwachting zijn. Het toestel is her en der zelfs uitverkocht. Vooral de blauwe variant is populair.

Nokia Lumia 900 MWC 2012

Nokia en Microsoft hebben er dan ook alles aan gedaan om een hype te creëren rond het toestel. Het werd op spectaculaire wijze gelanceerd met popdiva Nicki Minaj die een gratis optreden weggaf op Times Square in New York. Waarbij de Lumia 900 de hoofdrol speelde.

Ook kan meespelen dat het toestel erg goedkoop is. Het wordt in Amerika voor 99 dollar bij een telefooncontract verkocht. Dat is minder dan de onderdelen van het toestel feitelijk kosten, hebben blogs berekend; aan de onderdelen alleen al is Nokia meer dan tweehonderd dollar per toestel kwijt.

Wat ook wellicht zal helpen bij de stevige verkoopcijfers, is het gegeven dat Nokia tienduizend Lumia’s 900 heeft weggegeven aan AT&T-personeel. Om ze vertrouwd te maken met het toestel, werd erbij gezegd; zo kunnen de medewerkers in AT&T-winkels hun klanten goed adviseren, omdat ze het toestel zelf gebruiken en er zo alles van weten.

De mooie verkoopresultaten van AT&T weerspiegelen die van webwinkel Amazon, waar de zwarte en blauwe versie van het nieuwe Windows Phone-vlaggenschip van Nokia al een paar dagen bovenaan het rijtje populairste telefoons prijken. Als de verkoopcijfers zo doorzetten als in de eerste dagen, zou Nokia weleens een miljoen toestellen in een maand of drie kunnen verkopen. Waarmee het merk een zeer succesvolle rentree op de Amerikaanse markt zou beleven.

Bron: WM Poweruser

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters