Blijf uit de file en verdien een smartphone

In oktober begint het project Spitsmijden A15 als proef voor drie jaar. De doelstelling van de proef is mensen via een smartphone informatie te bieden hoe ze het beste kunnen reizen en ze belonen als ze de snelweg vermijden tijdens de spits.

SpitsmijdenDe deelnemers van de test krijgen een smartphone waarop ze doorgeven waar ze wanneer heen willen. De smartphone draagt daarna ideeën aan hoe ze het best kunnen gaan reizen, per auto of openbaar vervoer enzovoort. Als deelnemers de A15 weten te mijden tijdens spits kunnen ze per maand ongeveer 100 euro bij elkaar sparen als beloning. Als ze de snelweg vaak genoeg vermeden hebben mogen ze de smartphone die ze hebben gekregen om mee te kunnen doen aan de proef houden. De smartphone is uitgerust met GPS waardoor het gemakkelijk te controleren is hoe de deelnemers aan de proef zich verplaatst hebben.

Het project Spitsmijden is opgezet door stadsregio Rotterdam en wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband tussen Movenience, Technolution, ABN AMRO en Goudappel Coffeng. Bijzonder aan dit proef project is dat het samenwerkingsverband een prestatieplicht heeft, ze moeten drie jaar lang elke werkdag minimaal 530 personenauto’s uit de spits houden op de A15

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters