Nieuw product Block moet smartphoneverslaving tegengaan

Smartphones brengen ontzettend veel voordelen met zich mee, maar een van de nadelen kan verslaving zijn. Je telefoon is vaak niet meer dan een meter van je verwijderd en daardoor wordt de verleiding van het checken van je meldingen wel erg groot. Daarom gaat het nieuwe product Block de strijd aan met de smartphoneverslaving, zo meldt Team Block in een persbericht.

Block: cilinder uit één stuk aluminium

block-groenDe Block is een zeshoekig cilinder dat gemaakt is uit één stuk aluminium. Dat materiaal schermt elektromagnetische straling af. Daardoor worden alle verbindingen van en naar de telefoons binnen de kooi verbroken. Er komt geen enkele melding of oproep meer binnen. Daardoor kan de gebruiker de aandacht weer op andere dingen dan zijn telefoon richten.

“Smartphone leidt tot hoop negatieve consequenties”

Team Block, dat achter het product zit, verklaart: “Ook wij houden van onze smartphones. Maar ze zijn zelden meer dan een meter bij ons vandaan. De nabijheid is alomtegenwoordig geworden en leidt tot een hoop negatieve consequenties op het persoonlijke, psychologische, sociale en pedagogische vlak. Het moment is aangebroken voor een elegante oplossing die ons helpt afstand scheppen tussen onszelf en onze smartphones.”

Prijs en beschikbaarheid

Tegenover All About Phones bevestigt een persvoorlichter van Team Block dat het product 99 euro gaat kosten. Het bedrijf verwacht over zes weken de eerste Blocks te gaan uitrollen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. mark -

    Dit is een product die alleen op school en bedrijfsleven nodig kan zijn. Voor de rest is het puur geld verspilling je kunt de telefoon ook uit doen. Heb je er ook geen last meer van

Google Daydream

Google komt met standalone VR headset Google Daydream lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

‘Next-gen AirPods case dient ook als oplader’ lees verder

slimme verlichting slimme lampen

WANT to Have: vijf slimme lampen voor een sfeervolle verlichting lees verder

Knops

Knops: deze oordoppen zijn een volumeknop voor… alles lees verder

iPhone 8

WANT to Have: de vijf beste draadloze oordopjes onder de 200 euro lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters