Nieuw product Block moet smartphoneverslaving tegengaan

Smartphones brengen ontzettend veel voordelen met zich mee, maar een van de nadelen kan verslaving zijn. Je telefoon is vaak niet meer dan een meter van je verwijderd en daardoor wordt de verleiding van het checken van je meldingen wel erg groot. Daarom gaat het nieuwe product Block de strijd aan met de smartphoneverslaving, zo meldt Team Block in een persbericht.

Block: cilinder uit één stuk aluminium

block-groenDe Block is een zeshoekig cilinder dat gemaakt is uit één stuk aluminium. Dat materiaal schermt elektromagnetische straling af. Daardoor worden alle verbindingen van en naar de telefoons binnen de kooi verbroken. Er komt geen enkele melding of oproep meer binnen. Daardoor kan de gebruiker de aandacht weer op andere dingen dan zijn telefoon richten.

“Smartphone leidt tot hoop negatieve consequenties”

Team Block, dat achter het product zit, verklaart: “Ook wij houden van onze smartphones. Maar ze zijn zelden meer dan een meter bij ons vandaan. De nabijheid is alomtegenwoordig geworden en leidt tot een hoop negatieve consequenties op het persoonlijke, psychologische, sociale en pedagogische vlak. Het moment is aangebroken voor een elegante oplossing die ons helpt afstand scheppen tussen onszelf en onze smartphones.”

Prijs en beschikbaarheid

Tegenover All About Phones bevestigt een persvoorlichter van Team Block dat het product 99 euro gaat kosten. Het bedrijf verwacht over zes weken de eerste Blocks te gaan uitrollen.

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters