'Blockbuster en Microsoft gaan mobiele videodienst starten'

Een Amerikaanse krant weet e melden dat Microsoft en Blockbuster samen een nieuwe videodienst gaan starten voor Windows Mobile. De dienst zal volgens de geruchten moeten draaien via Microsoft’s Live Mesh netwerk.

Volgens de krant zijn er vergaande gesprekken tussen beiden leveranciers gaande en is een deal zo goed als zeker. Het idee komt van het bedrijf Blockbuster die in Amerika erg groot is geworden met het aanbieden van video’s over het internet en verhuur van dvd’s en andere artikelen. De bedoeling is dat via de Live Mesh service van Microsoft gebruikers data en dan met name video’s met elkaar kunnen uitwisselen en zo met elkaar in contact staan. Blockbuster zou de video content gaan leveren die voor een nog onbekende prijs dan via de service te verkrijgen is. Wel is al duidelijk dat er per video betaal moet gaan worden voor deze nieuwe dienst. “Eventually, we’ll give customers instant access to any movie on any device with an Internet connection and a screen,” said Keith Morrow, Blockbuster’s chief information officer.

Onduidelijk is nog wanneer we deze nieuwe dienst mogen gaan verwachten. Waarschijnlijk zal dit ergens halverwege volgend jaar aangekondigd worden voor Amerika, of ook andere landen mee zullen doen is nog maar de vraag aangezien Blockbuster niet buiten de VS opereert.

blockbuster_priceincrease 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Stickers, gericht zoeken en meer: WhatsApp voegt nieuwe functies toe lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters