Vooruitblik: 4 vlaggenschepen om naar uit te kijken in 2017

Aan het einde van het jaar blik je meestal terug op wat er het afgelopen jaar allemaal is gebeurd. In dit artikelen richten we onze blik echter op de toekomst, op 2017. 2016 was een moeilijk jaar voor veel smartphonefabrikanten, maar toch komen ze volgend jaar weer vol ambitie met nieuwe vlaggenschepen. Wat kunnen we van de grote smartphonemerken verwachten, en wat weten we eigenlijk al? Klik op de links om meer te weten te komen over de specifieke details.

Samsung Galaxy S8

Samsung begon 2016 met de zeer succesvolle Samsung Galaxy S7 en S7 Edge. Helaas eindigde het jaar met een domper dankzij de Samsung Galaxy Note 7, de zeer goed ontvangen phablet die helaas van de markt gehaald moest worden. Volgend jaar weer een kans, en wat voor een! Samsung is naar verluidt bezig met een vlaggenschip dat het beste van de Galaxy S-serie en Galaxy Note-serie combineert. Verwacht een haast randloos toestel, zonder capacitieve knoppen en een vingerprintscanner die in het scherm verwerkt is. Fans van de Galaxy Note 5 hoeven uiteindelijk niet twee jaar op een nieuwe phablet te wachten. Naar verluidt komt de Koreaanse smartphonefabrikant namelijk ook met een grotere variant, inclusief een S-Pen! Helaas wordt het toestel waarschijnlijk ook een stuk duurder dan zijn voorgangers.

Onder de motorkap kun je de Snapdragon 835 verwachten, of natuurlijk Samsung’s eigen nieuwste Exynos chipset. Qua software heeft Samsung afscheid genomen van Touchwiz, dat nu Samsung Experience heet. Daarbij hoort naar verwachting ook een slimme assistent genaamd Bixby. Qua audio zal het ook wel goed zitten: de Galaxy S8 krijgt volgens geruchten high-end Harman-speakers. Helaas zullen we wel iets langer dan normaal op Samsung’s vlaggenschip moeten wachten. Volgens bronnen binnen de industrie zal Samsung in april pas een evenement houden. Normaliter kondigt het merk zijn nieuwe Galaxy S-vlaggenschepen tijdens het Mobile World Congress aan, in februari dus.

Check deze link voor alle geruchten en het laatste nieuws over de Samsung Galaxy S8!

LG G6

LG bracht net zoals Motorola dit jaar een modulair vlaggenschip uit, een moedige zet in een verder relatief stagnerende markt. Helaas is het contrast tussen beide merken groot. De LG G5 wist de consument niet te overtuigen, terwijl de Motorola Moto Z volgens Lenovo een groot succes is. Waar dat precies aan ligt is een goede vraag voor een ander artikel, maar de gevolgen zijn wel duidelijk. Lenovo zet door met zijn MotoMods, terwijl LG volgens recente geruchten volgend jaar weer met een ‘normale’ smartphone komt. Geen modulair systeem dus. Maar wat krijgt het toestel wel? Naar verluidt heeft de LG G6 een randloos 5.3-inch scherm met 2,5D-glas. Daarnaast is de achterkant naar verwachting van glas gemaakt, wat het vlaggenschip een luxe uitstraling moet geven. Ook is het toestel volgens recente geruchten waterdicht, en kun je gewoon een 3.5mm headphone jack verwachten. Verder weten we nog vrij weinig over dit vlaggenschip, al is er onlangs wel een render van de achterkant van het toestel gelekt.

Het wordt in ieder geval een belangrijke smartphone voor LG. Als het bedrijf niet kon opvallen met een van de meest vernieuwende vlaggenschepen van 2016, gaat een standaard smartphone het dan wel lukken? Wellicht wil de consument gewoon betaalbare kwaliteit, iets wat de LG G6 waarschijnlijk gaat bieden.

Check deze link voor het laatste nieuws en alle geruchten over de LG G6

iPhone 7s, 7s Plus en iPhone 8

Apple kwam dit jaar voor het eerst voor het derde jaar op rij met hetzelfde ontwerp. De iPhone 7 en 7 Plus zijn namelijk naast wat subtiele veranderingen vrijwel identiek aan hun voorgangers. Toch maken de vlaggenschepen meer indruk dan ooit, vooral dankzij Apple’s zeer krachtige A10 Fusion chip. Toch heeft het bedrijf niet meer die innovatieve wow-factor, en dat zie je ook in de verkoopcijfers terug. De geruchtenmolen rondom Apple’s volgende smartphones is al hard aan het draaien. De opvolger van de iPhone SE is naar verluidt uitgesteld om zo te voorkomen dat het bedrijf de verkopen van de iPhone 7 kannibaliseert.

Eind volgend jaar komt Apple naar verwachting met maar liefst drie of vier nieuwe modellen. Ten eerste hebben we de iPhone 7s en de iPhone 7s Plus. Beide toestellen bieden naar verluidt een aantal verbeteringen ten opzichte van hun voorgangers, maar hebben wel nog steeds hetzelfde ontwerp. Dat zou betekenen dat Apple vier jaar op rij ongeveer hetzelfde ontwerp zal gebruiken. Naar verluidt komt er een 4.7, 5.0 en een 5.5-inch iPhone 7. Neem die afmetingen echter vooral met een korreltje zout. Volgend jaar is bovendien de tiende verjaardag van de originele iPhone, wat Apple gaat vieren met de iPhone 8. Ja, er komt dus ook een vlaggenschip met een nieuw ontwerp. Verwacht een randloos ontwerp, een AMOLED-scherm en toevoegingen waarvoor Apple-fans voorheen verlekkerd naar Android-gebruikers moesten kijken. De iPhone 8 krijgt naar verwachting een glazen achterkant en is draadloos op te laden. Daarnaast zou het ook zomaar kunnen dat de iPhone 8 zijn eigen pennetje krijgt.

Check deze link voor alle geruchten en het laatste nieuws over de iPhone 7s, 7s Plus en de iPhone 8

HTC’s volgende vlaggenschepen

Arme HTC. De HTC 10 was een degelijke Android smartphone. Het toestel kreeg hoge cijfers van critici, maar een flink prijskaartje en weinig onderscheidende eigenschappen hebben tot teleurstellende verkoopcijfers geleid. Een aantal maanden geleden kwam er zelfs het gerucht naar buiten dat HTC van plan is om zijn mobiele divisie te verkopen. Zover zal het gelukkig niet komen, zo heeft de Taiwanese smartphonefabrikant onlangs bevestigd. Het bedrijf heeft namelijk meerdere smartphones in de pijplijn zitten. Daarvoor moet je vooral kijken naar de HTC Ocean concept-telefoons die drie maanden geleden voorbij kwamen. Dat zijn de HTC Ocean Smart, Ocean Master, en Ocean Note. De drie toestellen hebben aanrakingsgevoelige randen, waardoor er geen fysieke knoppen meer nodig zijn en er op basis van de context acties uitgevoerd kunnen worden. Interessant dus. Verder weten we nog vrij weinig over de toestellen zelf.

Volgens Chinese bronnen komt het bedrijf in de komende maanden met drie nieuwe smartphones. HTC verstuurde vorige week een mysterieuze uitnodiging voor een evenement op 12 januari. Daar zal naar verluidt het eerste Ocean vlaggenschip worden onthuld, de HTC Ocean Note. Neem dat nieuws met een grote korrel zout, want verder hebben we zeer weinig over dat toestel vernomen. Gaat HTC de concurrentie aan met de phablets van Huawei en Samsung? Een ding is duidelijk: HTC moet het anders aan gaan pakken, en het lijkt er sterk op dat ze dat gaat lukken. Denkt de consument daar echter ook hetzelfde over?

Check deze link voor het laatste nieuws en alle geruchten over HTC’s nieuwe toestellen

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters