All About Phones lanceert vernieuwde website

Vandaag, precies anderhalf jaar na de lancering van All About Phones, introduceren wij onze vernieuwde website. Deze nieuwe site staat in het teken van overzicht, content en gebruikersgemak.

Op 2 augustus 2007 werd Nederland een nieuwe telecomsite rijker met de introductie van All About Phones. Destijds begonnen als een hobbyproject van Danijel Dercksen en inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste telecomsites van Nederland. All About Phones heeft het afgelopen anderhalf jaar flink aan de weg getimmerd en vandaag is de dag aangebroken om een korte blik te werpen op ons verleden en natuurlijk op onze toekomst.

Hoe het allemaal begon

DaannO.com

Uit onvrede over de huidige telecomsites, blogs en fora in Nederland besloot Danijel Dercksen halverwege 2007 een eigen blog te beginnen over telefoons met een forum daar achter. Danijel was, en is nog steeds, een enthousiast Tweakers.net gebruiker maar had het gevoel dat hij op het forum niet de vrijheid kreeg om over alles te praten als het ging om telefoons en het aanpassen van telefoonsoftware. Mede hierdoor werd DaannO.com opgericht en de site groeide al snel met een paar honderd bezoekers per dag. De site was op dat moment gebouwd op Icyphoenix, een sterk aangepaste phpBB versie. Het grote voordeel hiervan was dat er een CMS, forum en admin in zat waardoor alles makkelijk te gebruiken en te installeren was. De naam DaannO.com was overigens ontleend aan de avatar-naam van Danijel, deze gebruikt hij momenteel nog steeds op ons forum.

Slechts twee maanden na de introductie van DaannO.com was het alweer tijd voor een nieuw uiterlijk, een nieuwe domeinnaam en een nieuwe doelgroep, All About Phones was geboren.

All About Phones in oude stijl

Met hulp van een paar forumgenoten van het eerste uur werd het uiterlijk en de software van All About Phones zoals jullie hem gister nog kenden gemaakt. Tribal zorgde voor de nieuwe banner, iSP voor de content, Elbert voor de phpBB-software met eigentijdse templates en Danijel zat iedereen een beetje achter de vodden om het allemaal voor elkaar te krijgen.

De site liep toen nog op een betaversie van phpBB 3.0. De software was uiterst stabiel maar het updaten van de software was een ramp en dit leidde dan ook tot de grootste en enige gebruikersteruggang in onze geschiedenis. Nadat de final van phpBB 3.0 uit was werd alles stukken beter en was het forum stabieler en beter te updaten. Het forum groeide inmiddels hard door naar 10.000 gebruikers en het bezoekersaantal steeg van honderd man per dag naar een paar duizend mensen per dag.

In 2008 wisten wij ons vooral te onderscheiden doordat we elke dag nieuws, downloads en zo nu en dan reviews wisten te plaatsten. Tot de dag van vandaag hebben we meer dan 2200 nieuwsberichten geschreven wat neer komt op gemiddeld 4 nieuwsberichten per dag. Daarnaast zijn er 40 reviews gepubliceerd die zich vooral kenmerken door hun lengte, kwaliteit en kennis van de schrijvers over de materie. Onze downloadscategorie is met meer dan 15 gigabyte gevuld met software voor alle toestellen die tot eind vorig jaar op de markt te vinden waren. Inmiddels zijn al deze onderdelen wederom terug te vinden op onze nieuwe site maar nu komen ze elk meer tot hun recht.

All About Phones header

 

Vernieuwde site

En toen kwam 11 februari 2009 om de hoek kijken. Vandaag lanceren wij met trots een grootschalige vernieuwing van de site All About Phones. De nieuwe site is de meest ingrijpende wijziging in de geschiedenis van All About Phones en vormt een stevige basis voor de toekomst van AAP. Naast een volledig vernieuwde vormgeving en een nieuw beeldmerk is de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de site grondig verbeterd. De redactionele content is hierdoor sterk uitgebreid met nieuws, reviews, downloads en redactieblogs. Tevens zijn een uitgebreide hiërarchische categoriestructuur en overzichtelijke archieven van de redactionele artikelen toegevoegd.

All About Phones logoHet idee voor een nieuwe website begon begin 2008 gestalte te krijgen en na maanden van voorbereiding werd in de zomer van 2008 begonnen aan het ontwerp en de bouw van deze nieuwe site. Met hulp van de ontwerpers van ID-SOM werd de basis gelegd voor het huidige design van All About Phones. Met hulp van onze oude huisdesigner is het nieuwe logo gemaakt dat staat voor All About Phones met een telefoonhoorn er tussenin. Het logo is abstract ontworpen echter zien de meeste mensen wel direct in deze context wat het moet voorstellen en zelf zijn we er dan ook erg blij mee aangezien het simpel is en doeltreffend voor onze doelgroep.

Uitgangspunten

Een bekende slogan die prima van toepassing is voor onze nieuwe site is ‘Sense and simplicity’. We hebben All About Phones V2 ontworpen met de gedachten dat alle items een duidelijke en vaste positie dienen te krijgen en dat gebruikers na slechts enkele minuten op de site geweest te zijn al weten waar elke knop staat en waar hij voor bedoeld is. Achter de schermen is er dan ook veel gesleuteld om ons zo veel mogelijk te verlossen van phpBB-software. Om deze reden hebben we gekozen om een eigen Content Mangement System te ontwikkelen waarmee we alle aspecten van onze site kunnen beheren en onderhouden.

De redactie, inmiddels één van de grootste betaalde telecomredacties in Nederland, had specifieke eisen voor haar CMS en inmiddels kunnen de redactieleden hun redactionele stukken over meerdere pagina’s verdelen, een eigen opmaak kiezen en op een timer publiceren. De code is in zijn geheel geschreven door mede-eigenaar Alex de Widt. Hij heeft daarbij hulp gekregen van Salomon Voorhoeve, die veel kennis heeft van phpBB en hier dan ook ondersteuning bij heeft verleend. De redactie in zijn huidige vorm is opgezet door hoofdredacteur Ronald van den Blink en deze wordt ondersteund door eindredacteur Carin van Geijtenbeek. Daarnaast zijn er momenteel vier nieuws- en reviewredacteuren actief die voor het dagelijkse portie nieuws zorgen op onze site.

All About Phones nieuwe site

 

All About Phones Oud

 

De nieuwe en oude site naast elkaar.

Onze nieuwe frontpage is opgebouwd uit vier delen en bevat daarnaast een forum en informatie over ons als bedrijf. Allereerst zijn er de nieuwsartikelen die te bereiken zijn via allaboutphones.nl/nieuws, daarnaast ook nog de reviews en de downloads. Al deze categorieën komen samen op de homepage van AAP zodat je in één oogopslag kunt zien welke reviews actueel zijn en wat het laatste telecomnieuws is. Daarnaast kun je vanuit elke frontpage pagina de laatste forumreacties zien samen met de frontpagereacties. Ook kun je overal makkelijk het laatste nieuws en reviews bekijken en uiteraard is het zoeken met ons zoekvenster een wandeling door het park geworden!

Menu frontpage All About Phones

De bedoeling is dat alles rustig oogt en dat advertenties op plaatsen staan waar ze wel opvallen maar niet storend overkomen voor jou als lezer. Mocht je echter toch een advertentie zien en die als storend ervaren dan kun je altijd met ons contact opnemen door de feedbackknop of via e-mail. Als je een artikel aan het lezen bent dan zie je rechts van elk artikel een menu met allemaal opties daarin. Via dit menu kun je aangeven of je het artikel gelijk wilt uitprinten, wilt mailen naar een kennis of de categorie wilt volgen via RSS. Daarnaast kun je via de feedbackknop aangeven dat er een fout in het artikel zit en via de nieuwstipknop kun je ons tippen over het laatste telecomnieuws.

Bovenaan de rechter sidebar vind je ook een overzicht van de categorie en onderdeel waar je je momenteel bevindt. Hierdoor wordt navigeren op AAP nog gemakkelijker en sneller. Mocht je nog tips hebben voor onze site dan mag je die gerust kwijt als reactie op dit bericht. Natuurlijk kan het ook voorkomen dat er wat kleine bugs hier en daar zijn ingeslopen. Ondanks weken van testen gebeurt dat ook de beste en mocht je een bug tegenkomen dan zouden we graag zien dat je die hier aanmeldt zodat we alles snel en overzichtelijk kunnen afwerken.

Tot slot

Het All About Phones-team heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om deze site zo compleet mogelijk te maken en te testen. Ik wil met name Alex de Widt bedanken voor al zijn inspanningen de afgelopen periode met betrekking tot onze site. Daarnaast gaat er ook een grote dank uit naar Ronald, Dominick, Salomon, Carin, Hilde, Joris en Xanion voor hun inspanningen voor deze site de afgelopen periode! Uiteraard willen we alle bezoekers bedanken voor het blijven ondersteunen en bezoeken van deze website en we hopen dat we in de toekomst meer vaste bezoekers zoals Nimpie, 700-tje, Dutchietor en vele anderen mogen verwelkomen op dit domein.

All About Phones is met de lancering van deze nieuwe website klaar voor de jaren 2009, 2010 en nog vele hierna. Deze site zal het komende jaar sterk worden uitgebreid met nieuwe functionaliteiten en andere leuke dingen voor gebruikers. We hopen dat jullie het resultaat van maanden hard werken kunnen waarderen en hieronder opbouwende reacties achterlaten. We gaan er vanuit dat iedereen wederom actief meedenkt om deze site nog beter te maken en met tips, bugs en andere dingen zal komen zodat we gezamenlijk een site neer kunnen zetten waar we informatie, ideeën, meningen en geruchten met elkaar kunnen uitwisselen.

Namens het All About Phones-team wil ik alle bezoekers bedanken voor hun bijdragen tot nu toe en voor in de toekomst!

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters