All About Phones op bezoek bij LG in Zuid-Korea

LG Mobile hield vorige week in Zuid-Korea een Bloggers Contest voor alle grote bloggers ter aarden. Nederland werd vertegenwoordigd door Tweakers.net en All About Phones. In dit verslag vertellen we wat we allemaal mee gemaakt hebben die week.

Aankomst LG Korea

Begin januari klopte LG bij ons aan met vraag of wij mee zouden willen naar Zuid-Korea om kennis te maken met de fabrikant en zijn ideeën. Het thema van de trip zou de launch van de LG GW620 zijn en een kans voor LG om feedback te vergaren van grote bloggers door de wereld heen. Uiteraard waren wij meer dan verheugd om te horen dat LG ons mee wou hebben en het antwoord was dan ook volmondig JA! De reis zou woensdagavond de 13e beginnen en na twee uur vertraging op Schiphol begonnen we dan eindelijk aan de 10 uur durende vliegreis en vijf dagen durende reis. Hieronder kun je per dag zien wat we allemaal mee gemaakt hebben in die week. We hebben even voor het gemak de afscheidsdag maar weggelaten aangezien iedereen kan raden wat er toen gebeurd was.

De eerste dag:

Nederlandse deligatie

De eerste dag begon voor ons op Schiphol in Amsterdam. De elf uur durende vlucht zou om 21:30 vertrekken maar uiteraard was het vliegtuig in Madrid blijven steken en zaten we twee uur later dan gepland daadwerkelijk in de lucht. Na een lange vlucht naar letterlijk de andere kant van de wereld kwamen eindelijk aan op een opvallend schoon vliegveld in Zuid-Korea. Aldaar stonden de andere landen ons op te wachten en werden we afgevoerd naar Seoul waar we uiteraard de eerste traditionele maaltijd voorgeschoteld kregen. We wisten toen al dat het een week van veel rijst eten zou gaan worden en daar is achteraf geen woord van gelogen.

 LG Korea

Tijdens het eten konden we uitgebreid kennis maken met de andere landen. Zo waren er vertegenwoordigers vanuit Canada, Zweden, Frankrijk, Australie en Singapore aanwezig om het allemaal mee te maken. Iedereen was al reeds voorzien van een LG GW620 en de bedoeling was dan ook dat we uitgebreid met het toestel zouden gaan Twitteren over onze reis en dat is ons zeker gelukt. Na de nodige Sushi-rollen te hebben genutigd was het tijd om naar het hotel te gaan zodat we goed uitgerust zouden zijn voor de volgende dag. Er stond een lang programma op ons te wachten, zo werd ons verzekerd.

LG Korea

 

LG Korea

 

LG Korea

 

De tweede dag:

Briefing LG Korea

De tweede dag stond helemaal in het teken van het verkennen van Seoul. Seoul is niet een mooie stad maar wel een bijzonder grote stad. Er wonen net wat minder inwoners in deze stad dan dat Nederland mensen rijk is. De stad is wel uiterst modern te noemen. Zo heb je op elk hoog pand wel een meters groot LED-scherm met reclame erop en iedereen zit op zijn mobieltje TV te kijken als hij van A naar B aan het lopen is. Overigens opereert LG in Zuid-Korea niet alleen onder het LG-logo maar heeft ongeveer twintig verschillende merken in het land waarmee het zaken doet. Zo ook voor mobieltjes. Wat opviel was dat clamshells nog erg in trek zijn in het land en dat vooral roze-telefoons het goed doen bij de dames. Zoals gezegd is TV kijken op de mobiel en video-bellen gemeengoed in Zuid-Korea. De internetsnelheden zijn ook opvallend hoog te noemen en iets downloaden gaat erg snel via het mobiele netwerk.

Zoals gezegd gingen we Seoul verkennen en dat deden we door een paar opdrachten uit te voeren van beroemde gebouwen, standbeelden en nog een x aantal andere bekende punten. Al met al zijn we van Noord naar Zuid geweest door de stad en het was zeker de moeite waard.

 LG Korea

In de ochtend waren we nog naar het hoogste gebouw geweest van Seoul wat een zendtoren bleek te zijn. In het gebouw was ook te zien hoe ver Europese steden van ons verwijderd waren en Amsterdam was 8600 kilometer verderop te vinden. Het uitzicht over de stad was adembenemend vooral doordat de toren op een berg stond midden in de stad. Je kon alle wijken precies zien liggen en bij helder weer scheen het zelfs dat je Noord-Korea zou kunnen zien liggen zodat je naar Kim Jong-Il zou kunnen zwaaien. Noord-Korea lag per slot van rekening maar 50 kilometer buiten Seoul.

In de avond gingen we naar een heel bijzonder restaurant. Dit restaurant was pas tien jaar open voor het publiek en daarvoor was het een geheime plek waar de ministers van Zuid-Korea kwamen eten en overleggen. Het scheen dat in die tijd niemand van het bestaan ervan afwist. Na de nodige vis genuttigd te hebben die avond was het tijd om een club aan te doen waar een mooie lounge met de nodige alcolholische versnaperingen op ons zat te wachten. Na flink wat biertjes en andere drankjes was het tijd om toch eens aan het hotel beginnen te denken. Diep in de nacht keerde we terug om ons op te maken voor het R&D center van LG.

 LG Korea

 

 LG Korea

 

 LG Korea

 

De derde dag:

LG Korea

De derde dag beloofde een mooie dag te gaan worden. We mochten dan eindelijk naar het R&D-kantoor van LG in Seoul afreizen en daar zou ons een hoop informatie te wachten zijn. Het complex van LG voor haar R&D is immens. Het is eigenlijk een heel groot plein dat vol gebouwd is met gebouwen en in het midden een toren van vijftig verdiepingen hoog. LG ontwikkelt hier alles, van wasmachines tot en met telefoons. Het gebouw is uiteraard goed bewaakt en daarnaast erg modern te noemen. Zo is er een speciaal complex voor gasten om zo alle relaties van LG te ontvangen. In de toren wordt daadwerkelijk alles bedacht en ontwikkeld. Na de nodige pasjes en security-cheks was het tijd om een conferentie zaal binnen te gaan aldaar we gebriefd zouden gaan worden.

 LG Korea

De bedoeling van de dag was dat we een klein kijkje zouden gaan krijgen in het ontwikkelingsproces van een telefoon. We moesten zelf bepaalde stappen volgen om zo tot een prototype te komen en uiteindelijk moesten we deze ook presenteren. Het geheel was erg informatief en interessant en uiteindelijk had elke groep een eigen telefoon ontwikkeld. Wat opviel was dat bijna elke telefoon erg leek op de LG GW990 qua prestaties, een duidelijke boodschap dus aan LG dat ze deze telefoon op de markt moeten gaan brengen volgens ons.

Jammer genoeg mochten we niet daadwerkelijk het gehele ontwikkelingsproces zien in de toren. Dit kwam doordat een week eerder een journalist zijn NDA had gebroken die het zelfde complex had bezocht en daardoor was een roadmap op straat komen te staan van wasmachines of enig ander elektronica, aldus LG. Een beetje teleurgesteld dropen we weer af echter mochten we op het laatst nog een Q&A gaan houden, eentje die de hele wereld zou gaan halen ondanks onze NDA. Tijdens deze Q&A, jammer genoeg kunnen we niet echt op de inhoud ingaan, hebben we diverse zaken besproken omtrent Android en Windows Mobile. Zo werd duidelijk dat April een interessante maand gaat worden voor LG. We mochten onze vragen afvuren op het hoofd van Android en van Windows Mobile van de fabrikant die hieronder zijn afgebeeld. Wat we wel los mochten laten was dat LG wel van plan is om de GW620 bug-vrij te gaan maken en dat we daar updates voor kunnen gaan verwachten. De producent zal de telefoon niet naar Android 2.0 gaan brengen maar het zal niet lang meer duren dus voordat we de eerste Android 2.0-telefoon van LG tegemoet kunnen zien.

Dit was dan ook gelijk onze laatste dag in Korea en wederom na een lekker diner en een gezellige avond was het tijd om kort bij te slapen en terug te keren naar Nederland. Het was een erg leuke reis waarin we veel gezien hebben en vooral veel gehoord. Het is jammer dat we niet alles kunnen delen maar we zijn zeer zeker een ervaring rijker, waarvoor onze dank!

 LG Korea

 

 LG Korea

 

 LG Korea

 

 LG Korea

 

 LG Korea

 

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters