Alles over de nieuwe Apple iPhone 6L phablet

Het heeft even geduurd, maar ook Apple komt nu met een phablet. Dat is inmiddels wel zo goed als zeker. Wat kunnen we allemaal verwachten van deze iPhone 6L, die morgen waarschijnlijk wordt aangekondigd, en zware concurrentie heeft? En wat heeft Apple morgen tijdens de presentatie misschien nog meer in petto? Tijd voor een round-up.

Apple iPhone 6L and iWatch
Bron: Martin Hajek

De iPhone 6 krijgt een 4,7-inch scherm. Het is geen geheim meer dat Apple ook werkt aan een phabletvariant van haar nieuwe telefoon. Deze iPhone 6L krijgt waarschijnlijk een 5,5-inch scherm. Hiermee willigt Apple het verzoek van haar klandizie voor grotere schermen (eindelijk) in. Het heeft ze al wat klanten gekost.

De productie van de iPhone 6L wordt gekenmerkt door problemen. Met de batterij bijvoorbeeld, maar ook het scherm. Het is dus de vraag of de telefoon morgenavond wordt aangekondigd, en of hij dit jaar nog wel te koop wordt aangeboden. Hij zal in ieder geval (nog) duurder worden dan de gewone iPhone 6 en komt waarschijnlijk in meerdere versies op de markt. De batterij zelf moet rond de 2915mAh groot gaan worden. De processor zal de nieuwe A8-processor gaan worden in combinatie met 1GB aan ram. De smartphone krijgt vermoedelijk een 13-megapixelcamera mee.

Het verschil zit ‘m in het opslaggeheugen, 16, 32, 64 of 128GB, en het glas. Naast versies met Gorilla Glass komen er waarschijnlijk ook iPhones met schermen van saffierglas. Deze zouden extra veel geld kosten. Deze iPhone 6 komt met zijn 5,5-inch scherm in een drukbezette markt terecht. Hij moet het hierin opnemen tegen goede telefoons, zoals de Samsung Galaxy S5, de LG G3, De Sony Xperia Z3 en de HTC One M8, die allemaal ongeveer een even groot scherm krijgen.

Apple iPhone 6L render 
Bron: Martin Hajek
Apple iPhone 6L render 
Apple iPhone 6L render 

“De iPhone 6L zal ongeveer de zelfde specs krijgen als de iPhone 6.”

Waarschijnlijk hebben die telefoons alles, of bijna alles, te bieden wat de iPhone 6L ook biedt. Ze zijn alleen een stuk goedkoper. Consumenten weten dat ook steeds beter. Waren er een paar jaar geleden mensen die een iPhone kochten om er zo zeker van te zijn dat ze echt een goede telefoon hadden, nu kopen diezelfde mensen nu ook rustig een Android-telefoon. Het is dus interessant om de verkoopcijfers van de iPhone 6L te volgen.

De iPhone 6L zal over ongeveer dezelfde specificaties gaan beschikken als de iPhone 6, zo is de verwachting. Hij zal naar verwachting ook over NFC beschikken en verder heeft het toestel dezelfde specs als de normale iPhone 6. Wel zal het apparaat volgens geruchten over een landscape-modus gaan beschikken, net als de Apple iPad. Volgens Apple zou het scherm anders te groot zijn voor dagelijks gebruik.

Nieuwe schermresolutie Apple iPhone 6L 
Nieuwe schermresolutie Apple iPhone 6L 

“De voorkant zal dus van saffier zijn, mits Apple de productie voor dit type glas op orde krijgt”

Het scherm zal volgens diverse geruchten over een 1704 x 960 resolutie gaan beschikken, net als de iPhone 6. Dit is net wat minder dan Full HD en net wat meer dan 720p. De beeldverhouding zal 16:9 gaan blijven. Het aantal pixels per inch zal uitkomen op 355, terwijl dit voor de iPhone 6 op 416 zal komen te liggen. Qua design zal het toestel niet of nauwelijks afwijken van de normale iPhone 6. Het toestel zal aan zowel de achterkant, als aan de zijkant, gemaakt zijn van aluminium. De voorkant zal dus van saffier zijn, mits Apple de productie voor dit type glas op orde krijgt.

De persconferentie van Apple zal dinsdagavond 9 september om 19 uur Nederlandse tijd van start gaan. De verwachting is dat de Apple iPhone 6L eind september leverbaar is in Nederland en dat het toestel rond de 800 euro zal kosten.

Apple iPhone 6L render 
Bron: Martin Hajek
Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters