Android en iOS gaan de samenwerking aan! – ADV

We maken ons er dagelijks schuldig aan: onbewust kiezen voor een merk dat veilig en vertrouwd is. Een gewoonte die er van jongs af aan al inzit. Het is namelijk een trucje van je hersenen om bewust met zijn brandstof om te gaan. Want keer op keer dezelfde keuze maken? Verloren energie, aldus je brein. Daarnaast verbinden we onbewust een emotie aan een merk of product, wat ons telkens naar hetzelfde schap in de supermarkt doet grijpen. Volgens onderzoek geeft ruim 80 procent van de consumenten aan dat, zelfs bij een nieuw product, vrijwel altijd gekozen wordt voor een bekend merk. Toch treden sommige consumenten wel eens buiten de gebaande paden. Uit nieuwsgierigheid, noodzaak of omdat een aanbieding nou eenmaal té mooi was om te laten liggen.

Android Nougat logo kleinVooral in de gadgetwereld ligt merkvertrouwen behoorlijk gevoelig. Sterker nog: dankzij ditzelfde vertrouwen ben je dit artikel waarschijnlijk gaan lezen, afgaande op de titel. Eén goede ervaring met Apple of Samsung (of ieder ander willekeurig merk) is voor velen voldoende voor levenslange loyaliteit. Behoor jij bijvoorbeeld tot de Apple-fans en ben je bezweken voor een gloednieuwe Android-tablet? Met de volgende tips laten we zien dat dit helemaal geen probleem hoeft te zijn. Ze werken voortaan zij aan zij om jou 24/7 van al jouw data te voorzien:

  1. First things first

Welke informatie is voor jou van belang? Voor ieder type bestanden vraagt het synchroniseren namelijk om een andere aanpak. Is het voornamelijk te doen om foto’s? Dan is een simpele cloud-dienst als OneDrive of Dropbox vaak voldoende. Denk daarnaast aan muziek, games, foto’s, contacten, mail, notities, browserdata of bestanden.

  1. App te hulp!

Sommige apps vragen om een account. Perfect! Kies een applicatie die voor meerdere platformen beschikbaar is. Grote diensten, zoals Spotify en Evernote werken via dit principe. Vervolgens is het simpelweg app downloaden, inloggen en you’re good to go. Enige nadeel: soms betaal je eenmalig of maandelijks een klein bedrag. De eerder genoemde cloud-diensten werken met apps voor verschillende besturingssystemen. Zo heb je altijd toegang tot bestanden, of wissel je ze moeiteloos uit. Geen losse geheugenkaarten, USB-sticks of kabeltjes meer. Scheelt weer ruimte in je portemonnee of smartphonehoesje.

  1. Caring = sharing!

Ook voor het delen van grotere bestanden is een cloud-dienst ideaal. Wil je het nog groter aanpakken? Bouw dan een NAS. Met een Network Attached Storage heb je overal toegang tot je muziekcollectie of favoriete films. Een NAS heeft als groot voordeel dat je de informatie gemakkelijk met meerdere mensen deelt. Zo heeft iedereen toegang tot zijn eigen map. Een NAS kent nog meer voordelen, maar is ook direct een van de duurdere oplossingen.

  1. Helpende hand

In sommige situaties zijn apps of cloud-diensten niet voldoende. Schakel dan de hulp in van handige opslaggadgets, zoals een SanDisk Connect Wireless Flash Drive of PhotoFast USB-kabel.  Deze laatste biedt tot 128 GB aan extra opslag, maakt automatisch een back-up van je bestanden en laadt je iPhone razendsnel op. In tegenstelling tot zijn concurrent, zoals de i-Flash Drive Max, is deze kabel perfect te gebruiken in combinatie met een Huawei Y6 2 hoesje.

  1. Mr. know-it-all

Eén van de handigste oplossingen is misschien wel een Google-account. Wanneer je gebruik maakt van alle bijbehorende toepassingen, zoals Gmail, heb je op elk device toegang tot je informatie. Voor degene die bereid is om al zijn accounts om te zetten, gaat er een wereld open. Zo synchroniseer je met een Google-account o.a. je e-mail, contacten, kalender en bestanden. Daarnaast is hij compatible met zowel Windows Phone, Android en iOS. Zo combineer je probleemloos verschillende toestellen, of vervang je gemakkelijk een smartphone bij verlies of schade.

Het combineren van verschillende devices hoeft helemaal geen probleem te zijn. Die afgeprijsde tablet laat je voortaan zeker niet meer liggen! Met de juiste handelingen werkt alles gestroomlijnd samen. Met een leuk hoesje om je tablet of smartphone past hun uiterlijk ook nog eens perfect bij elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters