Alles dat je kunt verwachten van Apple’s event van morgen

Het is dan eindelijk bijna zo ver: morgen gaat Apple tijdens het “Let Us Loop You In” event weer verschillende nieuwe producten aankondigen. Wordt het tijd voor een nieuwe iPhone en misschien zelfs een upgrade voor de Macbook Pro? Dit is wat je kan verwachten van Apple’s keynote.

De kleinere iPad Pro

Apple gaat zoals elk jaar morgen ook een nieuwe iPad aankondigen, maar verwacht dit keer geen iPad Air: Apple gaat volgens verschillende bronnen een kleinere iPad Pro aankondigen.

iPad Air ontwerp

We weten dankzij enkele gelekte renders en geruchten al langer dat Apple morgen een 9.7-inch iPad gaat uit brengen, waardoor de media het nieuwe model al snel bestempelde als de iPad Air 3. Nieuwe anonieme bronnen lieten echter weten dat het een kleinere iPad Pro is. Waarschijnlijk wil Apple van de “Air” titel af, zoals ook blijkt uit het feit dat de Macbook Air productlijn naar verwachting uitgefaseerd gaat worden.

Een mock-up
Een mock-up

Toch zal de nieuwe kleinere iPad Pro qua ontwerp wel op de iPad Air 2 gaan lijken, zoals blijkt uit gelekte renders. Wel zal de 9.7-inch iPad Pro iets dikker zijn dan de iPad Air 2, maar daarvoor krijg je wel quad-speakers aan de zijkanten van je scherm terug, zoals we gewend zijn van de grotere iPad Pro.

Specificaties

Je kunt na alle generaties iPads er ondertussen wel vanuit gaan dat Apple een prachtig product zal afleveren. De specificaties van deze kleinere iPad Pro zijn dan ook veel interessanter. Anonieme bronnen beweren dat de nieuwe iPad de A9X processor en extra werkgeheugen van de grotere iPad Pro zal hebben. Ook zul je een smart connector terugvinden op de nieuwe iPad, wat dus ook betekent dat je bijvoorbeeld een toetsenbord kunt gebruiken.

Een nieuwe techniek die in het scherm verwerkt zit zorgt er volgens gelekte informatie voor dat het scherm ook een stuk helderder dan het scherm van de iPad Air 2 kan worden. De creatieve types onder ons zullen blij zijn om te horen dat je de Apple Pencil ook kunt gebruiken op de nieuwe iPad Pro. Apple zal ook een kleinere versie van hun toetsenbord uitbrengen, die je dankzij de smart connector dus ook op de nieuwe iPad kunt gebruiken.

Camera

Er wordt vaak kritiek geleverd op mensen die foto’s nemen met hun iPad, maar Apple zal het met de nieuwe iPad nog aantrekkelijker maken: het 9.7-inch model krijgt een 12MP camera, net zoals de iPhone 6s. Ook zal de nieuwe iPad Pro video’s kunnen opnemen in 4K, wat een flinke upgrade is vergeleken met de grotere iPad Pro, die het met een 8MP camera moet doen. Gelekte informatie wijst ook op LED-flash voor het nemen van foto’s, maar latere geruchten leken dat juist tegen te spreken.

Prijs en beschikbaarheid

De kleinere iPad Pro gaat $599 kosten voor het model met 32GB opslaggeheugen. Naar verwachting komt er ook een 128GB versie. Klanten kunnen kiezen Space Gray, Silver, en Gold als kleur van hun iPad. Apple zal waarschijnlijk stoppen met het verkopen van de originele iPad Air en de iPad Mini 2 uit 2013

De iPhone SE

Smartphones worden tegenwoordig steeds groter, en veel mensen missen dan ook de kleinere iPhone 5s. Apple komt gelukkig dan ook morgen met een kleinere iPhone, de iPhone SE.

Naam en ontwerp

De iPhone SE is geen budget-model van de iPhone 6, zoals de iPhone 5c dat wel was van de iPhone 5. Intern wordt de nieuwe iPhone de iPhone 5SE genoemd, omdat het een verbeterde versie van de iPhone 5s uit 2013 is. Qua ontwerp is de iPhone SE identiek aan de iPhone 5s, met slechts een paar kleine uitzonderingen. Zo lopen bijvoorbeeld de randen aan de zijkant van het scherm iets meer af, vergelijkbaar met de iPhone 6.

iPhone 5s
De iPhone 5s

Voormalige eigenaars van de iPhone 5s zullen zich herinneren hoe snel de randen van de smartphone krassen verzamelen. Apple heeft voor de iPhone SE dan ook gekozen voor een matte finish, waardoor de iPhone SE minder krasgevoelig is. De nieuwe kleinere iPhone lijkt zelfs zo erg op de iPhone 5s dat je de hoesjes en accessoires van de iPhone 5s gewoon voor de iPhone SE kunt gebruiken. Ook krijgt de iPhone SE gewoon een 3.5mm headphone-jack, in tegenstelling tot de iPhone 7. Qua kleuren krijg je als klant veel keuze: space gray, silver, gold en rose gold.

Specificaties

Laat je niet afschrikken door het “oudere” ontwerp van de iphone SE, want qua specificaties is de iPhone SE juist zo modern als het maar kan. Waar de iPhone 5s het met de A7 en M7 moest doen krijgt de iPhone SE de nieuwe A9 en M9 chips. Dat betekent dus dat je altijd “Hey Siri” kunt gebruiken en je de snelheid van de iPhone 6s in een kleiner jasje krijgt. Ook heeft de iPhone SE een NFC chip, zodat je Apple Pay kunt gebruiken.

Camera

Volgens verschillende anonieme bronnen heeft de iPhone SE precies dezelfde camera als de iPhone 6s. Dat gaat dus om een 12MP camera die ook in 4K video’s kan opnemen. De camera zal echter niet uitsteken, en je zult het zonder een LED flash aan de voorkant van je telefoon moeten doen. Wel kun je dus Live Photos nemen, en andere nieuwigheden die Apple met de iPhone 6 introduceerde. De iPhone SE heeft geen Force Touch.

Prijs

De iPhone SE gaat de iPhone 5s vervangen, en zal binnen een week na de aankondiging al beschikbaar zijn. De iPhone SE gaat dan ook waarschijnlijk even veel als de iPhone 5s kosten. Dan hebben we het dus over $450 voor het 16GB model en $500 voor het 32GB model. Apple gaat echter naar verwachting een16GB en 64GB versie van de iPhone SE uitbrengen, waarmee de 32GB iPhone dus tot de verleden tijd behoort.

Apple Watch bandjes

Naar verwachting krijgen we pas aan het einde van dit jaar een nieuwe Apple Watch te zien, maar dat betekent niet dat Apple niks over hun slimme horloge gaan aankondigen. Er vallen namelijk nog genoeg bandjes te verkopen.

New Sport Bands

De Apple Watch krijgt er morgen een hele hoop nieuwe gekleurde Sport Bands bij. De precieze kleuren zijn nog niet bekend, maar waarschijnlijk zullen ze geïnspireerd zijn door de lente.

Black Milanese Loop

Eerder dit jaar lekte Apple zelf per ongeluk een nieuw bandje voor de Apple Watch, een space black variant van de Milanese Loop. Apple wilde volgens verschillende bronnen oorspronkelijk het bandje in september uit brengen, maar door problemen met de productie werd de aankondiging uitgesteld. Tot nu dus, want Apple zal morgen het nieuwe bandje tonen. De kans dat de space black Milanese Loop meer gaat kosten dan de normale versie is groot. De space black Link Bracelet kost immers ook meer dan de zilveren variant.

De Milanese Loop
De Milanese Loop

Nylon Bands

Leuk al die nieuwe kleurtjes, maar naar verwachting gaat Apple ook een nieuw soort Apple Watch bandje uitbrengen. Het gaat om Nylon bandjes, een type horlogebandje dat vooral populair was in de jaren zestig dankzij verschillende James Bond films. De nieuwe Nylon bandjes zullen vooral interessant zijn voor de sportieve Apple Watch gebruikers, want het is een waterdicht doch modieus alternatief voor het elastomeer bandje.

Macbook en software updates

Software updates zijn misschien niet zo interessant als nieuwe producten, maar naar verwachting zal Apple een heel scala aan nieuwe updates voor haar software aankondigen.

iOS 9.3

Apple heeft ondertussen al zes bèta’s van iOS 9.3 uitgebracht, dus dat we de nieuwe update morgen kunnen verwachten is geen verassing. Met iOS 9.3 introduceert Apple een aantal interessante nieuwe functies. Night Shift kun je vergelijken met Flux, en zorgt ervoor dat de kleur temperatuur van je scherm automatisch aangepast wordt om je ogen minder te belasten. Ook zijn er nieuwe CarPlay functies, Touch ID notes, en meer.

tvOS 9.2

Ook tvOS 9.2 heeft al zes bèta’s doorgemaakt. Gebruikers kunnen met de nieuwe update hun stem gebruiken om wachtwoorden in te voeren en naar films en series te zoeken. Ook kun je Bluetooth toetsenborden gebruiken, wordt de Photo Library van iCloud compleet ondersteund, en wordt Siri een stuk slimmer.

watchOS 2.2:

WatchOS had een hoop kinderziektes die gelukkig ondertussen allemaal verholpen zijn, maar toch is het besturingssysteem van de Apple Watch hard aan een update toe. Met WatchOS 2.2 kun je meerdere Apple Watches aan je iPhone koppelen, en is de Maps applicatie sterk verbeterd. Ook is er nieuw scherm voor je acties, en kun je op basis van locatie zoeken met Yelp. Een nieuwe Maps Glance zorgt ervoor dat je onmiddellijk naar je huis of werk kunt navigeren, wat een aantal stappen scheelt.

WatchOS
WatchOS

iTunes Update

iTunes krijgt op Macs binnenkort een flinke update. Eerdere hints van Eddy Cue leken erop te wijzen dat iTunes een redesign krijgt, maar anonieme bronnen ontkennen dat. Wel worden een hoop bugs gefixed, en wordt de interface op bepaalde plekken aangepast zodat Apple Music beter geïntegreerd is.

Geen Macs

De meeste MacBooks en Macs zijn hard aan een update toe, maar toch zullen we nog een tijdje moeten wachten. Apple gaat zich morgen namelijk compleet op de iPad en iPhone focussen. Apple wilde eerst wel nieuwe 12-inch MacBooks aankondigen, maar zag daar op het laatste moment toch vanaf. Waarschijnlijk krijgen we de nieuwe MacBooks tijdens WWDC te zien, en zijn ze vanaf april of mei te koop. De nieuwere MacBook Pro’s komen pas in de tweede helft van dit jaar uit, omdat Intel’s Skylake processors nog niet klaar zijn voor de productie.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters