Apple in de hoek waar de klappen vallen

Tenminste, daar lijkt het op. Was de Amerikaanse FCC al bezig met uitzoeken of Google’s VoiP-applicatie wel geweerd mag worden, nu blijkt er ook al een tweede rechtszaak in de VS aangespannen te worden omdat Apple en AT&T hun belofte met betrekking tot MMS niet waar zouden maken.

Waar Google’s CEO zich als een speer terugtrok uit het bestuur van Apple omdat hij volgens een woordvoerder van Apple “steeds vaker weg moest lopen omdat er belangenverstrengeling dreigde” laat de FCC zich niet zo snel wegjagen. Naast het onderzoek dat er door de Europese Commissie is ingesteld omtrent het exploderen van iPhones blijken er nu nog meer donkere wolken voor Apple aan de hemel te zijn.

Burgers in de VS zijn ontstemd over het feit dat Apple en AT&T het maar niet voor elkaar krijgen om MMS goed werkend te krijgen. Was er eerst één Class Action Suit (waarin meerdere burgers gezamenlijk ten strijde kunnen trekken tegen een bedrijf), nu is er een tweede bijgekomen. Dit nieuws moet voor Apple wel een nare bijsmaak genereren, helemaal omdat eindelijk de langverwachte TomTom for iPhone is uitgekomen.

Betekent dit de ondergang voor Apple? Bij lange na niet. We kennen allemaal dat andere Amerikaanse bedrijf dat nog steeds niet onderuit is gehaald door burgers, de Amerikaanse regering en de Europese Commissie. Hoeft Apple dan helemaal niet op zijn tellen te passen? Zeker wel, het bedrijf begeeft zich steeds meer op de mobiele/gadgetsmarkt en verwaarloost daarmee enigszins zijn roots.

Dat de verschillende instanties zich afvragen of de koppelverkoop die Apple en co opgezet hebben wel is toegestaan voor de mobiele telefoon, zou ook een negatieve invloed kunnen hebben op dat andere product dat Apple op de markt brengt: de MacBook/MacPro/iMac worden immers ook gebundeld met Mac OS X geleverd en, hoewel het wel mogelijk is, verbiedt Apple ook daar het installeren van zijn software op andere computers dan die van de producent zelf.

Het risico dat er ook naar deze koppeling op de lange termijn een onderzoek ingesteld gaat worden, lijkt daardoor aannemelijk. Als dit gebeurt dan blijft er, nu ook Microsoft regelmatig klappen oploopt door allerlei rechtszaken, één partij over die ervan kan profiteren: Google. De derde van de evil triplet zou nog wel eens kunnen gaan profiteren van het feit dat de twee concurrenten worden aangepakt. De vraag is natuurlijk hoe lang het gaat duren tot ook Google aangepakt gaat worden, een fabrikant mag immers van de instanties niet te groot worden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. ddmen -

  Misschien iets te negatief van mij…
  Maar waarom maken jullie dit soort nutteloze reviews :S

  De totale inhoud is kan je toch ook in een nieuws bericht kwijt.

  Ik vind dit dus persoonlijkgeen review.
  Ik zie dit meer als een column die nergens over gaat maargoed 😛

  Je moet toch de tid vol maken 😛

   1. Danijel -

    Ik denk om dat de titel van de pagina review is dat hij het daarom denkt. Ik zal eens aan onze devver vragen of dat anders kan 😉

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: Dit zijn de beste smartphones voor de feestdagen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters