'Bluetooth Experience'-conferentie Parrot

Op 28 mei was All About Phones uitgenodigd in Amstelveen bij een persconferentie van Parrot. Zoals bekend is deze fabrikant gespecialiseerd in handsfree carkits, accessoires voor mobiele telefoons en Bluetooth technologie.

We beginnen die donderdag om 3 uur ’s middags, bij TBWABusted, de organisator. In de ruimte waar de persconferentie gehouden wordt staan de producten van Parrot al uitgestald inclusief de gehelde designcollectie van 2008. Bij binnenkomst worden we ontvangen door mensen van Parrot. Nadat wij en onze collega’s van onder andere een aantal grote kranten voorzien zijn van een drankje begint de presentatie over het bedrijf, waar het mee groot geworden is, welke technologieën en producten het bedrijf te bieden heeft enzovoort. Na deze inleiding is er de mogelijkheid om rond te lopen en de aanwezige producten te bekijken en te testen. Naast het bekijken van de verschillende producten hebben we ons uitgebreid tegoed gedaan aan de heerlijke cocktails en versnaperingen, met als hoogtepunt een zogenoemde ‘Bluetooth’-cocktail.

Handsfree producten

Een selectie uit de producten die tijdens deze conferentie uitgestald staan:

• De MKi9200, een handsfree systeem met iPod- en MP3-speler-aansluitingen
• Een SK4000, een handsfree systeem voor op de motor of scooter
• De MiniKit Slim, een plug and play carkit
• De MiniKit Chic, een plug and play carkit speciaal ontwikkeld voor vrouwen.

Vooral het handsfree systeem voor op de motor en scooter maakt indruk omdat dit nog niet vaak te zien is in het dagelijks verkeer. Het systeem bestaat uit een bedieningspaneel in het stuur en een microfoontje dat aan de helm bevestigd is. Het product is tot onze verbazing met scooter en al in de ruimte neergezet.

Parrot MKI9200

 

Parrot SK4000

 

Parrot Carkit 

Parrot Minikit Slim

 

‘Design By’-collectie

Ook hebben we een blik op de designcollectie 2008 kunnen werpen, deze bestaat onder andere uit de ‘Design by’ collectie:

• Zikmu by Phillipe Starck, trompetvormige draadloze speakers
• Specchio by Martin Szekely, digitale fotolijst met WI-FI en Bluetooth
• Specchio by Andree Putman, digitale fotolijst met uniek design

Al deze bovengenoemde producten zijn uitgevoerd in een erg strak en modern design. Vooral de Zikmu-speakers van Phillipe Starck zien er erg mooi uit, de speakers werken via Bluetooth en zijn dus zonder draad via de computer aan te sturen. Nadat we een tijdje met deze producten hebben kunnen spelen, hebben we besloten dat een aantal van de aanwezige producten gereviewd zullen worden door All About Phones, zodat we ook aan jullie kunnen laten zien waarom we onder de indruk zijn van deze Design By-collectie.

Parrot Zikmu by Phillipe Starck

 

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters