BNR Tech Update 8 juni

Elke woensdag om kwart voor een is Boris te gast bij BNR nieuwsradio om in de BNR tech update de laatste nieuwtjes op het gebied van gadgets en tech te bespreken. Heb je deze week gemist? Geen zorgen hier vind je de video.

Telefoons met opvouwbaar scherm, in 2017 verkrijgbaar

Onder andere Samsung en LG zijn bezig met opvouwbare schermen en naar verluid worden er twee telefoons van Samsung op MWC 2017 gepresenteerd met een opvoubaar scherm. Eén van deze telefoons heeft een 4K scherm en kan worden opengevouwen om als 8 inch tablet te worden gebruikt, lijkt op een boek, de andere telefoon kan je dubbelvouwen zoals een make-updoosje.

Toekomstige update kan van elke PC een XBox One console maken

Xbox heeft natuurlijk een flinke achterstand in te halen op consolevlak ten opzichte van de PS4. Met deze toepassing is opeens de markt een stuk interessanter geworden voor publishers, er zijn meer PC bezitters dan Xbox One bezitters. Met deze feature zou je dus op jouw PC elke console game kunnen spelen en volgens de geruchten heb je geen Xbox One nodig om te streamen. Microsoft heeft een systeem waarmee berekeningen in de cloud worden gedaan en zo hardware upgrades overbodig maken, wellicht gaan ze dit systeem gebruiken. Op de E3 die volgende in Los Angeles week begint horen we meer.

De Foldi-Mate, nooit meer zelf was opvouwen

De Foldimate kan 10 tot 30 shirts of broeken per keer opvouwen, afhankelijk van stofdikte. Hij stoomt de shirts en broeken kreukvrij en heeft een optie om gevouwen kleding te parfumeren. De kleding moet eerst worden opgehangen in het systeem voor het kan worden opgevouwen.

 

BNR Tech Update 1 juni

Vliegende selfiestick, de Roam-e

De Roam-e is een selfiestick die autonoom vliegt. Hij kan op een afstand tot 25 meter, 20 minuten aaneengesloten filmen. Smart facial recognition zorgt ervoor dt de roam-e je blijft herkennen en volgen ook in drukke straten. De ingebouwde camera filmt in 360 graden zodat je ook op je VR headset de beelden kan bekijken. De roam-e is zo groot als een flesje water en met een gewicht van 500 gram eenvoudig mee te nemen. Het prijskaartje van deze gadget is 399 dollar.

De Vessi fermantor and Tap system van Whirlpool, eigen bier brouwen

Zelf je eigen bier brouwen wordt steeds populairder en met dit systeem kan je in plaats van een maand (gebruikelijke tijd) binnen een week je eigen bier op tafel hebben staan. De fermantor heeft ook een eigen tap systeem en is zo groot als een tapinstallatie. Doordat het een afgesloten systeem is is de kans op besmetting van je bier minimaal. Een regelbaar druksysteem zorgt voor het hogedruk brouwen en met een ‘liquid injection system’ kan vloeistof (zoals bijvoorbeeld koffie) aan bier worden toegevoegd. De Vessi fermantor is via Indigogo te backen voor 1200 dollar. 

 Nokia’s mobiele 4G mast in rugzak

Nokia heeft een onlangs een mobiele 4G mast geproduceerd die in een rugzak past en met een drone of heteluchtballon kan worden ingezet. Het gewicht van deze mobiele zendmast is slecht 5 Kilo en hij is ideaal om i te zetten bij noodsituaties. 400 mensen kunnen gebruik maken van dit Ultra Compact Network en het bereik is 75 kilometer.

De Eye-Plug, maakt van je smartphone camera een 3D Camera

De Eye plug is een cameramodule die in de usb-C poort van je smartphone wordt geklikt. Dit stelt je in staat om 3D video’s te maken met je normale telefoon. Het resultaat hiervan is te bekijken op elke VR bril of 3D TV. Door de extra camera is het ook mogelijk om achteraf scherp te stellen en de aanwezige software zorgt ervoor dat het op elke smartphone met USB-C poort goed werkt. Momenteel is de Eye-Plug alleen voor Android beschikbaar, maar de producent is bezig met een versie voor de iPhone. De kosten: 35 dollar 

BNR Tech Update 25 mei

Een robot die je door kan slikken

Het gaat hier om een ‘origami’ robot zo groot als een pil die specifieke taken in het lichaam kan doen. Hij kan kleine wondjes hechten, medicijnen zeer lokaal toedienen en vreemde objecten uit de maag verwijderen.
Een directe toepassing is het verwijderen van ingeslikte ‘knoop batterijen’ die je bijvoorbeeld in horloges vindt. Onderzoek en ontwikkeling door MIT.

De Cubimorph is een telefoon die van gedaante wisselt

De telefoon is opgebouwd uit losse blokjes, die onafhankelijk van elkaar kunnen scharnieren en heeft de vorm van een rubix cube. De vorm van de telefoon is afhankelijk van de app die je draait. Als jij een videogame wil spelen op je telefoon, dan verandert ie in een controller, wil je hem makkelijk opbergen dan kan ie zichzelf opvouwen. Het is nog een ‘proof of concept’ maar heeft zeker potentie. De blokjes waaruit het toestel is opgebouwd zijn nu nog vrij groot, maar in de toekomst een stuk kleiner. Op elk van de blokjes komt een Amoled paneel.

Sunscreenr laat zien waar je nog zonnebrand moet smeren

De gadget heeft een een digitale ‘viewfinder’ waarmee je kan zien of je wel voldoende zonnebrand op hebt. Het gros van de mensen smeert 50 tot 75 % minder zonnebrand dan zou moeten. Door de Sunscreenr te gebruiken kan je zien waar je nog niet beschermd bent. Het apparaatje is zo groot als een sleutelhanger, is beschikbaar vanaf eind juli en kost 35 euro

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters