WANT Famous: Coen Swijnenberg denkt dat iPhone-bezitters niet beter weten

In onze nieuwe serie WANT Famous praten we met BN’ers over tech en de rol daarvan in hun leven. Radio-dj Coen Swijnenberg stapte pas over van een iPhone naar een Samsung Galaxy S8; vandaag vertelt hij ons waarom.

Coen ken je waarschijnlijk wel van de Coen en Sander Show. Vier keer per week kun je hem samen met collega Sander Lantinga bewonderen op Radio 538. In het eerste deel van deze serie spraken we Coen, die fervent Tesla-bezitter is, al over zijn visie op elektrisch rijden. Vandaag vragen we Coen alles over zijn smartphone, waarom hij de overstap naar Samsung heeft gemaakt en of zijn toestel hem helpt in zijn werk als dj.

Je bent pas overgestapt naar de Samsung Galaxy S8. Waarom?

Ik ben altijd iPhone-fan geweest, dus de stap naar de Galaxy S8 was best wel een grote. Eerlijk gezegd heb ik Samsung altijd vervloekt. Ik snapte het niet, dacht wat moet ik ermee.

Andere iPhone-bezitters dachten: “je bent gek, waarom heb je nou weer een Samsung?”

Ik had hiervoor een iPhone 7, die is kapot gegaan. Ik had nog een Samsung Galaxy S7 liggen; die had ik een keer van Samsung gekregen. Dus toen ben ik die maar gaan gebruiken. Het viel me op hoe goed het toestel eigenlijk was. Het scherm, de camera, de navigatie. Ik vroeg me af of ik misschien niet gewoon oogkleppen op had gehad met m’n iPhone. Toen heb ik de overstap gemaakt naar de S8.

Grappig genoeg merkte ik ook wel dat andere iPhone-bezitters dachten: “ah, je bent gek, waarom heb je nou weer een Samsung?” Als ik dan vroeg of ze er ooit weleens een gebruikt hebben is het antwoord bijna altijd nee. Ze weten het gewoon niet. Maar Samsung heeft echt grote stappen gezet de afgelopen jaren.

Samsung Galaxy S8 design

Denk je dat je ooit weer teruggaat naar de iPhone?

De nieuwe iPhone 8 komt er natuurlijk aan, dat zal wel even een moeilijk moment zijn. Ik ben wel erg van de gadgets. Het is niet zo dat ik altijd maar het nieuwste moet hebben en dat ook zomaar koop. Maar een nieuwe iPhone lonkt altijd wel. Voorlopig ben ik nog heel blij met mijn S8 en denk ik dat ik wel bij Samsung blijf.

Witte Apple iPhone 8

Ben jij iemand die zijn telefoon constant checkt? Of gebruik je hem alleen als het nodig is?

Ik heb hem veel te vaak vast eigenlijk; doe er echt alles mee. Ik probeer mezelf ertoe te dwingen om niet altijd met die telefoon bezig te zijn. Dat lukt met vlagen, vooral op vakantie. Maar in het dagelijks leven… Je hebt ‘m ook overal voor nodig. Agenda, mail, bellen, appen; altijd heb je die klotetelefoon nodig. Het geeft ook onrust.

Ik denk dat er nog veel stoornissen komen door die hang naar de mobiele telefoon

Je ziet het ook overal. Als je op het station staat, iedereen die ook maar een minuut moet wachten zit meteen met dat ding in zijn handen. Ik denk dat er de komende tijd nog een hoop stoornissen komen door die hang naar de mobiele telefoon. Dat kan nooit goed zijn.

Zijn er specifieke apps die je helpen bij je werk?

Ik luister veel muziek, ik ben een fanatiek Spotify-gebruiker. Daarnaast houd ik de hitlijsten in te gaten om op de hoogte te blijven. En social media is natuurlijk belangrijk. Ik ben heel actief op Twitter, Instagram, Facebook. En ook YouTube gebruik ik veel.

Spotify

Stel, je moet je smartphone opgeven, maar kunt nog één functie behouden. Welke kies je?

Pfoe… Lastige vraag. WhatsApp, maar dat is ook weer zo’n saai antwoord. Maar dat is wel wat ik het meeste doe. De camera is ook wel echt een ding. Je kunt er 4K mee filmen, mooie foto’s maken. Dat je altijd een goede camera bij je hebt, vind ik wel heel prettig.

Coen en Sander show

Bron foto’s: website Coen Swijnenberg

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters